Σχολές που θα βγάζουν γενίτσαρους-τζιχαντιστές φτιάχνει η Τουρκία στα κατεχόμενα

Κίνδυνος για την Δυτική Θράκη

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Fuat Oktay ανακοίνωσε  τη δημιουργία σχολείων που διοικούνται από το ίδρυμα Maarif στα βόρεια της Κύπρου”, αναφέρει ο Τούρκος δημοσιογράφος Α.Μποζκούρτ.

“Η οργάνωση Maarif είναι ο μακρύς βραχίονας της πολιτικής ισλαμιστικής ατζέντας του Ερντογάν

και συνδέεται με το τζιχάντ”, τονίζει ο ίδιος που ξέρει πολύ καλά τι λέει.

Το ίδρυμα αυτό ελέγχεται από τον φανατικό τζιχαντιστή κληρικό Nureddin (ή Nurettin) Yıldız, έναν ριζοσπάστη ιμάμη που βρίσκεται κοντά στον Τούρκο πρόεδρο.

Ο Nureddin υποστηρίζει ανοιχτά τον “ιερό πόλεμο κατά των απίστων”, ενώ περιγράφει τη δημοκρατία ως ένα σύστημα για τους άπιστους και δηλώνει απερίφραστα, ότι αυτή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως μέσο εξαπάτησης για να ανέβει κάποιος στην εξουσία.

Ο Yıldız είναι ο άνθρωπος που κατήχησε το νεαρό Τούρκο αστυνομικό που συνδέεται με την Αλ-Νούσρα, ο οποίος δολοφόνησε το Ρώσο πρεσβευτή στην Τουρκία τον Δεκέμβριο του 2016.

Το Ίδρυμα Maarif, που είναι συνδεδεμένο με τζιχάντ, είναι μια οντότητα που χρηματοδοτείται από την τουρκική κυβέρνηση και εκπαιδεύει σχεδόν 30.000 φοιτητές σε 34 χώρες με κόστος 723 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών των Τούρκων φορολογουμένων.

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα, το ίδρυμα αυτό, διοικεί 291 σχολεία σε 34 χώρες και δραστηριοποιείται σε 55 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ όλο και περισσότερα σχολεία σχεδιάζονται να δημιουργηθούν.

Απασχολεί 3.218 εκπαιδευτικούς, από τους οποίους 206 είναι Τούρκοι. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων μαθητών στα σχολεία της Maarif είναι 28.703. Το ίδρυμα έλαβε 723 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (περίπου 130 εκατομμύρια δολάρια) από κρατικά ταμεία και έχει αυξήσει 19 εκατομμύρια δωρεές από το 2016.

“Τα σχολεία του ιδρύματος Maarif χαρακτηρίζονται ως “φυτώριο εκκολαπτόμενων γενιτσάρων” του Ισλαμιστικού Προέδρου της Τουρκίας Ρ.Ν. Ερντογάν, και χρησιμεύει ως μακρύς βραχίονας του καθεστώτος του στο εξωτερικό για την παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών .

Σκοπεύει επίσης να δημιουργήσει μια νέα γενιά πολιτικών ισλαμιστών ακτιβιστών, οι οποίοι θα κινούνται γύρω από τον Ερντογάν. Από την Αφρική και άλλα μέρη του κόσμου προέκυψαν βιντεοσκοπημένα βίντεο που έδειξαν μαθητές στις σχολές του ιδρύματος Maarif να ψάλλουν και να προσεύχονται για τον Ερντογάν.

Έγγραφα, που ανήκουν στον πρόεδρο του Ιδρύματος Maarif, Birol Akgun, αποκάλυψαν ότι εκατοντάδες δάσκαλοι που τοποθετήθηκαν στα σχολεία του ιδρύματος στο εξωτερικό προέρχονταν από το τουρκικό Υπουργείο Παιδείας, ενώ οι υπόλοιποι προσλήφθηκαν από τον ιδιωτικό τομέα.

Όλοι τους όμως προσλαμβάνονται από ισλαμικές ΜΚΟ που υποστηρίζουν το καθεστώς του Ερντογάν”, δηλώνει ο Μποζκούρτ.

Μιλάμε για προσωπικό που επιλέχθηκε κατά κύριο λόγο από τις μουσουλμανικές αδελφότητες, στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται τα σχολεία αυτά.

Η κυβέρνηση Ερντογάν προσπαθεί να πιέσει τις ξένες κυβερνήσεις να επιτρέψουν την λειτουργία αυτών των σχολείων, που συνδέονται με τον αρχηγό του Ερντογάν, αποκάλυψε και ο γνωστός Ιμάμης Fethullah Gülen, για το Ίδρυμα Maarif.

Ο εξόριστος ιμάμης αποκάλυψε ότι είχε απορρίψει το αρχικό αίτημα του Ερντογάν να αξιοποιήσει σχολεία που λειτουργούσε η οργάνωση του, για την προώθηση των πολιτικών στόχων του Τούρκου προέδρου, γεγονός που ώθησε την τουρκική κυβέρνηση να ιδρύσει το ίδρυμα αυτό προκειμένου να ανταγωνιστεί και να αναλάβει όλα τα σχολεία του Γκιουλέν στο εξωτερικό.

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση Ερντογάν κατάφερε να ελέγξει 217 σχολεία σε 18 χώρες, στις οποίες το κράτος δικαίου έχει προβλήματα όπως: (Γουινέα, Σομαλία, Σουδάν, Καμερούν, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Δημοκρατία του Κονγκό, Μάλι, Μαυριτανία, Νιγηρία, Τυνησία, Τσαντ, Γκαμπόν, Ακτή Ελεφαντοστού, Ισημερινή Γουινέα, Αφγανιστάν, Βενεζουέλα, Πακιστάν και Αιθιοπία), χρησιμοποιώντας δωροδοκίες, πολιτική πίεση, εκβιασμό, υποσχέσεις επενδύσεων και εμπορικές συμφωνίες.

Ο υπουργός Παιδείας της Τουρκίας Ίσμετ Γιλμάζ χαρακτήρισε την πρωτοβουλία, ως απόδειξη της φιλοδοξίας του τουρκικού κράτους να προβάλει μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο, και υποστήριξε ότι η Τουρκία ακολούθησε βρετανικά και αμερικανικά πρότυπα υπό αυτήν την έννοια.

Ο ίδιος τόνισε ότι το ίδρυμα θα λειτουργούσε από “τα Βαλκάνια μέχρι το Ανατολικό Τουρκμενιστάν (Περιφέρεια της Κίνας) και από τη Σομαλία έως τον Καναδά”.

“Η κυβέρνηση Ερντογάν έχει την πλήρη επιρροή στα ανώτατα στελέχη του ιδρύματος, τα οποία φαίνεται ότι έχουν στενούς δεσμούς με αμφιλεγόμενες ισλαμικές ομάδες στην Τουρκία, ενώ η διοικητική δομή του ιδρύματος ελέγχεται εξ ολοκλήρου από τον Ερντογάν”, δηλώνει ο Μποζκούρτ.

Αυτά είναι τα σχέδια του Τούρκου προέδρου για τα Βαλκάνια και αυτό που προβληματίζει είναι το τι ακριβώς επιδιώκει η Τουρκία στην Δυτική Θράκη, την οποία όπως φαίνεται, έχει βάλει στο στόχαστρο εδώ και μεγάλο διάστημα.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ερντογάν: “Η Ελλάδα αποδέχεται το καθεστώς που κηρύξαμε στην Μεσόγειο”

ΟΤούρκος πρόεδρος στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του υποστήριξε πως «με την αποφασιστική μας στάση, οι υπόλοιπες...

Close