Το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε σε σφαγές την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) καλούν τους «γιους του Ισλάμ» που ζούνε στις δυτικές χώρες να εξαπολύσουν θανατηφόρες τρομοκρατικές επιθέσεις την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Μια ομάδα προπαγάνδας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που ονομάζεται «Νασίρ», δημοσίευσε μια σειρά από εικόνες με λόγια σε κωδικοποιημένο κανάλι της υπηρεσίας Telegram (εφαρμογή στα κινητά που επιτρέπει τη δημιουργία κλειστών ομάδων όπου γίνεται ανταλλαγή μηνυμάτων και φωτογραφιών δίχως να παρακολουθούνται), στις οποίες προτρέπονται οι τζιχαντιστές να χτυπήσουν την Παραμονή.

Το Ισλαμικό Κράτος ενθαρρύνει με αυτές τις εικόνες τους υποστηρικτές του να μιμηθούν τον Ανίς Αμρί, που πραγματοποίησε το χτύπημα στο Βερολίνο με τους 12 νεκρούς πριν τα Χριστούγεννα.

Σε μια εικόνα βλέπουμε ένα τζιχαντιστή που κρατά μαχαίρι να κυνηγά τον Άγιο Βασίλη με το μήνυμα: «Εσείς άπιστα σκυλιά που προετοιμάζεστε για χριστουγεννιάτικους εορτασμούς».

Το τρομοκρατικό δίκτυο καλεί τους τζιχαντιστές στη Δύση να πραγματοποιήσουν επιθέσεις μοναχόλυκων σε κινηματογράφους, εμπορικά κέντρα και νοσοκομεία.

Οι τζιχαντιστές είχαν υποσχεθεί ότι θα βομβάρδιζαν τις ημέρες των εορτών εκκλησίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά, στη Γαλλία και στην Ολλανδία. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να τα έχουν καταφέρει.

«Ω άπιστοι, ενώ προετοιμάζεστε για τους χριστουγεννιάτικους εορτασμούς, σας συμβουλεύουμε να προετοιμαστείτε επίσης. Οι γιορτές σας είναι πεδίο μάχης και εμπόλεμη ζώνη. Να μας περιμένετε», αναφέρεται σε άλλο μήνυμα.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας στις χώρες της Δύσης βρίσκονται σε επιφυλακή, αλλά στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να σταματήσει έναν μοναχόλυκο που αποφάσισε μέσα στο μυαλό του, μόνος του, δίχως να μοιραστεί με κανέναν τα σχέδιά του, να χτυπήσει εκεί που έχει βάλει στόχο.

ΠΗΓΗ:tribune.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πρωτοχρονιά: Ας μη χαρούν οι δαίμονες μαζί μας
Πρωτοχρονιά: Ας μη χαρούν οι δαίμονες μαζί μας

Τί πρέπει να προσέξουμε για να μην γίνει από ευλογία Θεού αιτία κόλασης

Close