Ψάχνεται για «θερμό επεισόδιο» η Τουρκία: Με δύο νέες NAVTEX προκαλεί! Μεγάλη συγκέντρωση πολεμικών πλοίων στην Αττάλεια

«Πολεμική» επιθεώρηση του Τούρκου ΑΓΕΕΔ

Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί με την έκδοση NAVTEX στο Αιγαίο. Δύο ακόμη εκδόθηκαν,η μία μάλιστα κοντά στην περιοχή που βρίσκεται το κοίτασμα του Πρίνου.

Οι NAVTEX αφορούν σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά . Η μία για τις 7 Ιανουαρίου και η δεύτερη για τις 8 Ιανουαρίου.

 

Την ίδια στιγμή, έτοιμο φέρεται να είναι το τουρκικό πολεμικό ναυτικό για τις «εξελίξεις» που κυοφορούνται από την Άγκυρα εδώ και μερικές ημέρες,  τόσο στα Δωδεκάνησα όσο και στην Κύπρο , με πολεμική επιχείρηση …παρόμοια με την Συρίας.   

Πληροφορίες του τουρκικού τύπου πιστοποιούν την …συγκέντρωση  7 τουρκικών πολεμικών πλοίων ( Φρεγάτες και δύο Κορβέτες) και τουλάχιστον ( ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις.. δύο υποβρυχίων) στο λιμάνι της Ατάλλειας , στην οποία μετέβη αιφνιδιαστικά  ο Τούρκος ΑΓΕΕΔ στρατηγός Χουλουσί Ακάρ , όχι για επίσκεψη αλλά για «επιθεώρηση» φορώντας την φόρμα εκστρατείας .

Στην συνέχεια ο ίδιος μετέβη στο πολεμικό αεροδρόμιο της περιοχής , το οποίο θυμίζουμε για την ιστορία είχε διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο.

Εκεί ο  ίδιος ο Τούρκος ΑΓΕΕΔ « έσκασε την βόμβα» δηλώνοντας στα τουρκικά ΜΜΕ ότι η επιχείρηση «Ασπίδα της Μεσογείου»  «αφορά προσπάθειες θαλάσσιας  ασφάλειας στην «θάλασσα ΝΑΤΟ»  στην διαδικασία  εξόρυξης  πετρελαίου  που εκτελείται σύμφωνα με τη θαλάσσια δικαιοδοσία μας, διασφαλίζοντας παράλληλα την συνοδεία στις εργασίες εξερεύνησης γεωτρήσεων φυσικού αερίου μας και την προστασία του, από  μη εξουσιοδοτημένες ενεργειακές εταιρείες και αρχές  ξένων κρατών, που θα θελήσουν να διεξάγουν εξόρυξη φυσικού αερίου με  εξερεύνηση και γεωτρήσεις, αρνούμενες τα δικαιώματα μας και μη προστατεύοντας τα  συμφέροντα μας , διότι τότε εμείς θα λάβουμε  όλα τα προληπτικά μέτρα».

Επιχείρηση «Ασπίδα της Μεσογείου» έχουν βαφτίσει οι Τούρκοι  την αμφισβήτηση της κυπριακής ΑΟΖ , σύμφωνα με τον Τούρκο ΑΓΕΝ , και σε αυτήν συμμετέχουν φρεγάτες, Κορβέτες υποβρύχια, σταθμοί ραντάρ και βεβαίως μαχητικά αεροσκάφη και αεροσκάφη επιτήρησης.

Ο Τούρκος Α/ΓΕΝ περιγράφει μία επιχείρηση η οποία έχει σαν στόχο την επιβολή κυριαρχίας στην κυπριακή ΑΟΖ και συνδέσει σαφώς με την εξόρυξη φυσικού αερίου από την Λευκωσία.

Ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ τώρα  ενημερώθηκε  με πάσα λεπτομέρεια από τους ανωτάτους αξιωματικούς πάνω στην φρεγάτα TCG Orucreis, στην οποία έλαβε χώρα ένα μίνι συμβούλιο,  για να καθοριστούν « όλες οι λεπτομέρειες» ενδεχομένως του σχεδίου δράσης το επόμενο διάστημα κατά την αναμενόμενη κάθοδο του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του ελληνικού τύπου ομιλούν για πιθανή περίπτωση προσπάθειας πρόκλησης επεισοδίου  όταν τα τουρκικά πολεμικά έρθουν « πρόσωπο με πρόσωπο» με τα ελληνικά που θα καταπλεύσουν στην Κάλυμνο για την εορτή των Θεοφανείων, παρουσία του Έλληνα υπουργού άμυνας .

Κάποιες φήμες ομιλούν για ντελίριο εθνικιστικού παροξυσμού από τουρκικής πλευράς και φόβους, ειδικά μετά τελευταίο επεισόδιο στα Ίμια, για πιθανή πρόκληση σε κάποια βραχονησίδα της περιοχής …με στόχο την αύξηση της έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς αναμένεται η παρουσία του ΥΠΕΘΑ και ανώτατων στρατιωτικών στην Κάλυμνο.

Ο Τούρκος ΑΓΕΕΔ  Hulusi Akar , συνοδεύονταν κατά την επιθεώρηση του από τον ΑΓΕΣ Στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ, τον ΑΓΕΝ Ναύαρχο Αντνάν Özbal και  τον ΑΓΕΑ πτέραρχο Hasan Küçükakyüz, ενδεικτικό της σημασίας που δόθηκε στην παρουσία του εκεί .

Κατά τη διάρκεια αυτής της επιθεώρησης του ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε : «η πατρίδα μας ελέγχει και τις τέσσερις γωνίες των συνόρων και πέρα από τα σύνορα, σε διάφορες περιοχές του κόσμου, σε  ξηρά, θάλασσα και  αέρα, με  ανώτερο θάρρος και αυτοθυσία.

«Η γαλάζια πατρίδα όπως ονομάζεται» το τουρκικό ΠΝ είναι η  εγγύηση των τουρκικών χωρικών υδάτων και της πορείας της Τουρκίας, ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Διεξάγουμε διερευνητική επιτήρηση και τις 7 ημέρες της εβδομάδας  24 ώρες το 24ωρο», κατέληξε ο ίδιος.

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό λοιπόν στην ουσία με την συνδρομή και των άλλων δύο όπλων,  «βάφτισε» την επιθετική δραστηριότητα του στην περιοχή της Κύπρου και των Δωδεκανήσων «Ασπίδα της Μεσογείου»  , και με αυτήν ενδεχομένως να θα προσπαθήσει  να επιβάλει στην Ελλάδα και την Κύπρο…τετελεσμένα.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Έγγραφο-«φωτιά»: Και επισήμως η αποδοχή του ονόματος «Μακεδονία» για τα Σκόπια;
Η Μακεδονία αναβαθμίζεται τώρα στο πιο κρίσιμο σημείο του Πλανήτη

Δεν είναι μόνο το Ιράν και η Μέση Ανατολή, δεν είναι μόνο η Β. Κορέα ή ο Αρκτικός κύκλος ,...

Close