13 έτη συμπληρώθηκαν, από την κοίμηση του μακαριστού Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό.

13 έτη συμπληρώνονται σήμερα, 01 Ιουλίου 2022, από την κοίμηση του μακαριστού Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό.

Σε κλίμα κατάνυξης και σύμφωνα με την αγιορειτική παράδοση και εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 01 Ιουλίου το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, το πρώτο μάλιστα μετά την ανακομιδή των λειψάνων του.

 

Την παραμονή το απόγευμα τελέσθηκε η ακολουθία του μνοημοσύνου. Της ακολουθίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κου Νικολάου πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Κουτλουμουσίου Γέροντα Νικόλαο, τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Γέροντα Ελισαίο, τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Οσίου Γρηγορίου Γέροντα Χριστοφόρο, τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Χρυσόστομο Παπαδάκη και άλλους Αγιορείτες Πατέρες, οι οποίοι προσήλθαν στην Μονή για να τιμήσουν τον μακαριστό Γέροντα.

13 έτη από την κοίμηση του Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού

Μετά το πέρας του ιερού μνημοσύνου τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ και ακολούθησε το παραδοσιακό κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής.

Κατά την διάρκεια του κεράσματος ο Θεοφιλέστατος και οι Καθηγούμενοι αναφέρθηκαν στο πρόσωπο του μακαριστού Γέροντος, την οσιακή βιοτή του και την πνευματική ζωή του, ως εμπειρία και βίωμα του Ευαγγελίου και της πατερικής παραδόσεως, ενώ μοιράστηκαν και στιγμές από την πνευματική τους συναναστροφή με τον μακαριστό Γέροντα.

 

Το πρωί τελέσθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο με προεξάρχοντα της Ευχαριστιακής Σύναξης τον Επίσκοπο Αμαθούντος Νικόλαο. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η κουρά εις μεγαλόσχημον του π. Ευγενίου, αδελφού της Μονής.

13 έτη από την κοίμηση του Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε τρισάγιο στον σημείο όπου είχε ενταφιασθεί ο μακαριστός Γέρων Ιωσήφ ακολούθησε κέρασμα στο Συνοδικό και εν συνεχεία παρατέθηκε η καθιερωμένη Τράπεζα.

pemptousia.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Έντονη δυσφορία στην Αθήνα για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία
Εικόνες ντροπής στην Αγιά Σοφιά – Έσπασαν τα μάρμαρα στo δάπεδο

Νέες εικόνες καταστροφών στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης

Close