17χρονο παιδί στην Τουρκία αντιμετωπίζει ποινή 10 ετών φυλάκισης γιατί έκλεψε 5 λίρες από τζαμί

Απάνθρωπη εισήγηση εισαγγελέα που θυμίζει σαρία -Όπως μεταδίδει η τουρκική Hurriyet, ένας 17χρονος που έκλεψε 5 τουρκικές λίρες, δηλαδή μόλις 1,4 δολάρια από ένα τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, αντιμετωπίζει ποινή μέχρι και 10 χρόνια φυλάκισης.

Ο νεαρός Β. S. πήρε τα χρήματα από το «κουτί βοήθειας» στο δωμάτιο του ιμάμη, αφού μπήκε μέσα αργά το βράδυ στη συνοικία Şenlikköy της περιοχής Bakırköy της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που εκπόνησε ο Γενικός Εισαγγελέας του Bakırköy, ο ιμάμης Sadik Bayrakci συνειδητοποίησε ότι μια ληστεία πραγματοποιήθηκε στο τζαμί στις 5:40 μ.μ. Στη συνέχεια πήγε στην έδρα της αστυνομίας, χωρίς να αγγίξει τίποτα.

Ο Bayrakci δήλωσε ότι είχαν κλαπεί 5 λίρες και μια φορητή φωνητική συσκευή και υπέβαλε καταγγελία. Η αστυνομία εντόπισε το παιδί που μπήκε στο τζαμί από ένα μπουκάλι νερό που βρέθηκε στη σκηνή.
Στη συνέχεια κρατήθηκε για να δώσει τη μαρτυρία του, μετά την οποία απελευθερώθηκε εν αναμονή της δίκης.

«Πήρα μόνο 5 λίρες και τίποτα άλλο. Το κουτί βοήθειας δεν ήταν κλειδωμένο. Λυπάμαι για ό,τι έκανα», κατέθεσε το παιδί.

Ο εισαγγελέας απαιτεί μέχρι και 10 χρόνια φυλάκισης για τον νεαρό έφηβο για «ληστεία αντικειμένων σε δημόσιους θεσμούς και ιδρύματα”.

Το ερώτημα είναι ο εισαγγελέας είναι εισαγγελέας μιας ευρωπαϊκής χώρας, που λέγεται Τουρκία, ή μιας χώρας που εφαρμόζει την σαρία, «αλά Σαουδική Αραβία», και θέλει να καταστρέψει την ζωή ενός παιδιού για 1,5 ευρώ;

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Αντιπρόεδρος ΗΠΑ: «Οι τρομοκράτες μισούν περισσότερο τους Χριστιανούς»

Σκληρά λόγια χρησιμοποίησε ο Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. Μάικλ Πένς, σχολιάζοντας την Γενοκτονία των Χριστιανών στην περιοχή...

Close