3 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν τον ύπνο

Ας το παραδεχτούμε: Τίποτα δεν είναι πιο αναζωογονητικό από έναν καλό βραδινό ύπνο. Δεν είναι όμως πάντα εφικτός, μια που συχνά πριν κοιμηθούμε όλοι σχεδόν κάνουμε αρνητικές σκέψεις. Και όσο κι αν προσπαθούμε να τις σταματήσουμε ο εγκέφαλος μας κάνει τα δικά του…Οι ειδικοί λοιπόν μας προτείνουν 3 πράγματα που πρέπει να θυμόμαστε πριν κοιμηθούμε και άλλα 3 που πρέπει να ξεχάσουμε!

1. Σκεφτείτε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες Για τα παιδιά σας, το σύντροφό σας, για μια βόλτα με τα παιδιά, για ένα εκλεκτό γεύμα, για τη θάλασσα όταν σας τυλίγει στην αγκαλιά της. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το να σκεφτόμαστε αυτά για τα οποία είμαστε ευγνώμονες μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερο ύπνο, μεγαλύτερη ευτυχία, ακόμη και ένα δυνατότερο ανοσοποιητικό σύστημα. Ποιος δε θα ήθελε να σκεφτεί ότι όμορφο του συνέβη μέσα στην ημέρα πριν βυθιστεί στο όνειρο;

2. Οραματιστείτε ένα υπέροχο αύριο Όλοι ονειρευόμαστε να βελτιώσουμε τη δουλειά μας (και τον κόσμο). Οι θετικές σκέψεις για την επίτευξη αυτών των στόχων, πριν πάμε για ύπνο μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε αυτό το «καλύτερο αύριο». Αυτό ακριβώς κάνουν μερικοί από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους σύμφωνα με το έγκυρο δικτυακό επιχειρησιακό ιστότοπο Business Insider!

3. Απασχολήστε το μυαλό σας με κάτι χαλαρωτικό… Θα έχετε ακούσει πολλά για το γνωστό τρiκ «μετράμε προβατάκια». Ίσως και να το έχετε δοκιμάσει χωρίς αποτέλεσμα. Αντί για προβατάκια λοιπόν μπορείτε να σκεφτείτε κάτι χαλαρωτικό, είτε μια όμορφη εικόνα, είτε μια όμορφη πράξη! Αυτό θα σας γεμίσει γαλήνη και εσωτερική ηρεμία. Και τα 3 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να θυμάστε είναι:

1. Τα μηνύματα σας Γενικότερα….Τα e mail σας, τα σχόλια σας στο Facebook, τα likes που πήρατε (ή δεν πήρατε) στο Instagram. Επίσης οτιδήποτε έχει να κάνει με το κινητό σας τηλέφωνο. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι κοιτάζοντας την οποιαδήποτε οθόνη πριν πάτε για ύπνο μπορεί να οδηγήσει σε κακό ύπνο. Αφήστε λοιπόν οτιδήποτε σχετικό με την τεχνολογία έξω από το δωμάτιο σας αλλά και έξω από το μυαλό σας.

2. Ένα πρόβλημα (και την λύση του) Ένα παλιό ρητό λέει: «ποτέ μην πάτε για ύπνο θυμωμένοι». Και αυτό δεν είναι μόνο ένα κλισέ. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης Amherst, διαπίστωσαν ότι ο ύπνος όχι μόνο δεν απαλύνει τα αρνητικά συναισθήματα, αλλά τα ενισχύει! Με άλλα λόγια, αναπαράγοντας κάποιο πρόβλημα πριν πάτε για ύπνο, όχι μόνο δεν θα σας βοηθήσει να το λύσετε , αλλά μάλλον θα το περιπλέξει χειρότερα.

3. Όλα αυτά που ΔΕΝ κάνατε Μην χάνετε τον ύπνο πάνω από μια ημιτελή λίστα. Το μόνο πράγμα που υποφέρει από αυτό είναι ο ύπνος σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Συναξάρι 2 Σεπτεμβρίου, Άγιος Ιωάννης ο Νηστευτής, Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης
Συναξάρι 2 Σεπτεμβρίου, Άγιος Ιωάννης ο Νηστευτής, Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης

Ο Άγιος Ιωάννης, από παιδί διακρίθηκε για τη σπάνια εγκράτεια του και για τον από φυσικού έρωτα προς τη νηστεία....

Close