300.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα εάν….

Πρόβλεψη σοκ κάνει το αμερικανικό δίκτυο Janes για την Ελλάδα. Εκτιμά ότι μέχρι τις αρχές Ιουνίου οι πρόσφυγες και μετανάστες που ενδέχεται να παγιδευτούν στη χώρα μας, θα ξεπεράσουν τις 300.000.

Αυτό υποστηρίζει ότι θα συμβεί εάν αποτύχουν οι διεθνείς προσπάθειες για την επόλυση του προσφυγικού.

Εάν εγκλωβιστούν 300.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας, τότε ο κίνδυνος αστάθειας στη χώρα και κοινωνικής αναταραχής είναι αυξημένος, εκτιμά το Janes.

Η ελληνική οικονομία, όπως σημειώνουν οι αναλυτές Ιωάννης Μιχαλέτος και Λόρα Χακάροβα, δεν είναι σε θέση να αναλάβει το κόστος της αστυνόμευσης των προσφύγων και μεταναστών ενώ παράλληλα δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες ανάγκες τους. Σχέδιο έκτακτης ανάγκης σεπερίπτωση που κλιμακωθεί η κρίση, σχεδόν δεν υπάρχει, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Παρόλα αυτά, δεν προβλέπουν αύξηση της ισλαμικής τρομοκρατικής απειλής στην Ελλάδα, ακόμα κι αν αυξηθεί τόσο πολύ ο αριθμός των μεταναστών που θα παιγευδούν στη χώρα, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

Οι δυο αναλυτές αναμένουν να δουν πώς θα λειτουργήσει η συμφωνία που υπογράφηκε στις 18 Μαρτίου στις Βρυξέλλες μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας και προβλέπει την λήψη εκτάκτων μέτρων για την αντιμετώπιση του πρωτοφανούς προσφυγικού ρεύματος, που ξεκινά από τη Συρία και άλλες εμπόλεμες περιοχές για να καταλήξει δια μέσου της Τουρκίας σε ευρωπαϊκό έδαφος.

onalert.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Τα άλογα στην υπηρεσία των ασθενών με Alzheimer

Τα άλογα στην υπηρεσία των ασθενών με Alzheimer Πρόσφατα, μια νέα έρευνα από το Ohio State University, συνιστά πως η...

Close