3000 κορίτσια και γυναίκες αιχμάλωτες ως «δούλες» του σεξ από τον Isis

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Xαλιφάτο του Ιράκ και της Συρίας (Isis) κατέχει τουλάχιστον κατ’ εκτίμηση 3.000 γυναίκες και κορίτσια ως σκλάβες του σεξ και σχεδόν όλες προέρχονται από τη μειονότητα της εθνοτικής ομάδος Γεζιτών, στο έδαφος Sinjar του Ιράκ που έχουν στην κατοχή τους οι τρομοκράτες από το 2014.

Σύμφωνα με νέα έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας κάποιες από τις γυναίκες που κατάφεραν να δραπετεύσουν, έχουν οδηγηθεί στο χείλος της αυτοκτονίας εξαιτίας της φρικτής κακοποίησης που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους.

Η ταλαιπωρία των επιζώντων επιδεινώνεται από τις τρέχουσες συνθήκες διαβίωσής τους, τη θλίψη τους για τους συγγενείς που σκοτώθηκαν από τον ISIS και τους φόβους τους, για εκείνους που παραμένουν σε αιχμαλωσία.

Χιλιάδες γυναίκες και παιδιά Yazidis (θρησκευτική κοινότητα ιθαγενών στη βόρεια Μεσοποταμία) πιάστηκαν αιχμάλωτοι τον Αύγουστο του 2014, οπότε μαχητές του Isis κατέλαβαν τα χωριά τους στο βόρειο Ιράκ με στόχο την εξάλειψη της κουρδικής μειονότητας, λόγω της αρχαίας πίστης του.

Από τότε αραβικές και κουρδικές ομάδες λαθρεμπόρων κατάφεραν να ελευθερώσουν περίπου 400-500 άτομα.

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει πως δεν υπάρχει σύστημα υποστήριξης των επιζώντων των βασανιστηρίων και της αιχμαλωσίας από τον Isis και όσοι λίγοι μένουν ζωντανοί «είναι δύσκολο να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους».

Όσοι ξεφύγουν από τον Isis μάχονται με σοβαρή κατάθλιψη και πολλοί από αυτούς είναι αλήθεια ότι κάνουν σκέψεις αυτοκτονίας, δήλωσε ένα μέλος ομάδος που είχε αιχμαλωτιστεί από τον τρομοκρατικό όμιλο του Χαλιφάτου.

Μία πρώην κρατούμενη του ομίλου, η Τζαμίλα (20 ετών) από το Sinjar περιγράφει στην Αμνηστία τη φρίκη ενός ομαδικού βιασμού και το «πούλημα» που επανειλημμένα υφίστατο από μαχητή σε μαχητή.

Τελικά απελευθερώθηκε μετά από τα λύτρα που κατέβαλε η οικογένειά της, στους απαγωγείς.

Η Τζαμίλα περιέγραψε πώς οι μαχητές ανάγκαζαν και τα άλλα κορίτσια και γυναίκες στη Μοσούλη να ξεγυμνώνονται «για να τις φωτογραφίζουν προκειμένου να τις πωλούν σε συμφέρουσες γι’ αυτούς τιμές».

Επιχείρησε, σύμφωνα με την έκθεση, να ξεφύγει δύο φορές αλλά πιάστηκε και δύο.

Η τιμωρία της ήταν να παραμείνει σε ένα κρεβάτι με τα χέρια και τα πόδια της δεμένα για ομαδικό βιασμό «ενώ προηγήθηκε ξυλοδαρμός με καλώδια» όπως γινόταν και σε μια σειρά από άλλες γυναίκες, αναφέρει η έκθεση.

Επισημαίνεται επίσης, ότι η γυναίκα αυτή ήθελε να τα αποκαλύψει όλα για να βοηθηθεί ψυχολογικά: «Δεν θέλει να κρύψει ό, τι συνέβη, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να βοηθήσουν κι εκείνους που εξακολουθούν να έχουν εφιάλτες από την Daesh [αραβικό αρκτικόλεξο για τον ISIS], καθώς και οι επιζώντες να μπορούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους»…

 

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Δεν έχουμε καταλάβει καλά σε τι χρόνια ζούμε
Γέροντα, όταν κανείς αγωνίζεται και πράγματι δεν προοδεύει, τί φταίει;

Άλλα να σας πω και τί παθαίνουν μερικοί και δεν προοδεύουν;

Close