Ουρές στα Ειρηνοδικεία για να προλάβουν οι δανειολήπτες

Ατελείωτες ουρές έχουν αρχίσει να σχηματίζονται για μία ακόμα ημέρα από τις πρώτες πρωινές ώρες από «κόκκινους» δανειολήπτες, οι οποίοι σπεύδουν να προλάβουν τις ασφυκτικές προθεσμίες για να ενταχθούν στις παλιές διατάξεις του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, καθώς τα νέα δεδομένα που τίθενται σε ισχύ από το 2016 αλλάζουν άρδην τους όρους για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η σχετική προθεσμία λήγει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου με περισσότερα από 170.000 νοικοκυριά που έχουν δάνεια με υποθήκη στην πρώτη κατοικία τους να σπεύδουν να προλάβουν τις παλιές ρυθμίσεις. Καθημερινά καταθέτουν αίτηση 150 δανειολήπτες για να οριστεί δικάσιμος ρύθμισης του δανείου τους.

Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά της κυβέρνησης και των δανειστών δεν έχει αποσαφηνιστεί το τι μέλλει γενέσθαι με τα κόκκινα δάνεια για την πρώτη κατοικία, με τις τελικές αποφάσεις να αναμένεται να ληφθούν στα μέσα Φεβρουαρίου. Προς ώρας έχει δοθεί το πράσινο φως για την πώληση επιχειρηματικών δανείων σε distress funds, με τις αποφάσεις για τις ΜμΕ επιχειρήσεις και στεγαστικά να έχουν έχουν αναβληθεί για το Φλεβάρη και να εντάσσονται στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης.

Στις ατελείωτες ουρές έξω από τις τράπεζες έχει συμβάλει και το γεγονός ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καλούν με επιστολές τους τους δανειολήπτες -και με δάνεια με καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών, εφαρμόζοντας τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας – να προβούν σε διακανονισμό των οφειλών τους.

newsbeast.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
300 παιδιά κάθε χρόνο στην Ελλάδα προσβάλλονται από καρκίνο
300 παιδιά κάθε χρόνο στην Ελλάδα προσβάλλονται από καρκίνο

O καρκίνος στα παιδιά αν και σπάνιος είναι η κύρια αιτία θανάτου, μετά τα ατυχήματα, στα χρόνια που ακολουθούν τη...

Close