Στο «σφυρί» και η πρώτη κατοικία

Πάνω από 30.000 δανειολήπτες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα δάνειά τους, ωστόσο, σύμφωνα με τις τράπεζες, οι ιδιοκτήτες έχουν (;) αλλά δεν πληρώνουν, κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.  Το τελεσίγραφο έρχεται τις επόμενες ημέρες που αναμένεται να σταλούν τα πρώτα ειδοποιητήρια στους δανειολήπτες, οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον πλειστηριασμό ακόμη και στην πρώτη κατοικία.
Ήδη οι τράπεζες, όπως αναφέρουν πηγές στην εφημερίδα «Έθνος», έχουν εντοπίσει περισσότερους από 30.000 στρατηγικά κακοπληρωτές, ενώ οι διασταυρώσεις στοιχείων συνεχίζονται και δεν αποκλείεται ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος.
Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις, αντιμέτωποι με πλειστηριασμό θα βρεθούν αρχικά περί τους 10.000 δανειολήπτες, που έχουν μεγάλα ακίνητα στην κατοχή τους και οι οποίοι αν και μπορούν συστηματικά αποφεύγουν να ρυθμιστούν και να πληρώσουν.
Προτεραιότητα θα λάβουν τα ακριβά ακίνητα τα οποία θεωρείται ότι θα πιάσουν καλή τιμή στην αγορά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία των τραπεζών μόνο ο ένας στους δέκα δανειολήπτες – κακοπληρωτές ανταποκρίθηκε για να κινήσει διαδικασία ρύθμισης.

parapolitika

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η Ελλάδα κινδυνεύει από απομόνωση για τους πρόσφυγες

Μεγάλες πιέσεις δέχεται και πάλι η ελληνική κυβέρνηση για τους πρόσφυγες, καθώς το σχέδιο της Κομισιόν για ενίσχυση της Τουρκίας...

Close