Ζητείται….Ελπίς

Της Ελένης Καλογεροπούλου,

Διέξοδο από το αδιέξοδο που βρίσκεται σήμερα η κοινωνία αναζητά εναγωνίως η κυβέρνηση . Οι κλιμακούμενες κινητοποιήσεις των αγροτών καθώς και οι προγραμματισμένη απεργία όλων των κοινωνικών φορέων την ερχόμενη Πέμπτη έρχονται να επιβαρύνουν το ήδη αρνητικό κλίμα το οποίο υπάρχει στην χώρα όλο το τελευταίο διάστημα εξ αιτίας του ασφαλιστικού.

Ταυτόχρονα οι δανειστές εμφανίζονται να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ενώ σε λίγη ώρα ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τους δανειστές προκειμένου να συζητήσει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για το εάν και πότε θα αποδώσει ο σχεδιασμός του υπουργού Εργασίας ενώ παράλληλα το ΔΝΤ επιμένει στην περικοπή των κύριων συντάξεων.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται να ,μην θέλει να συνδράμει σε κανένα επίπεδο προκειμένου η χώρα να βγει από το αδιέξοδο και αντίθετα τα στελέχη της να πυροδοτούν με δηλώσεις και ενέργειες το κλίμα.

Ο Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να δώσει την μάχη μέχρι τέλους αφού ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι έχει πάρει ήδη πολλά ρίσκα για να κάνει την συγκεκριμένη στιγμή πίσω. Τόσο ο ίδιος όσο και οι στενοί του συνεργάτες αντιλαμβάνονται ωστόσο ότι σε πολιτικό επίπεδο θα πρέπει να γίνουν κινήσεις που να δώσουν μια νέα πνοή και ίσως μια νέα προσδοκία στην Ελληνική κοινωνία. Και όπως λένε αυτοί που ξέρουν κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με αλλαγή του κυβερνητικού σήματος ή του κυβερνητικού σχηματισμού. Ιδωμεν…

parapolitika

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
π. Αλεξάνδρου Σμέμαν: Η Υπαπαντή του Κυρίου

Σαράντα μέρες μετά τα Χριστούγεννα, οι ενορίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας γιορτάζουν την Υπαπαντή του Κυρίου.

Close