Παρίσι: Μάριος Ιορδάνου-Σοφία Καζαντζιάν “Δεν ελπίζω τίποτα. Δε φοβάμαι τίποτα. Είμαι ελεύθερος!”

 

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος και σε διοργάνωση της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού και Περιχώρων, η παράσταση ‘ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ. ΕΙΜΑΙ…’ σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου, για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, παρουσιάστηκε στην αίθουσα Rossini του Δημαρχείου Παρισιού.

Το ‘ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ. ΕΙΜΑΙ…’ είναι μία σκηνική σύνθεση από τα μεγαλύτερα έργα του κορυφαίου Έλληνα λογοτέχνη και φιλοσόφου Νίκου Καζαντζάκη, με κύριο κορμό την Ασκητική. Τη διασκευή του έργου υπογράφει ο Μάριος Ιορδάνου μαζί με τη Σοφία Καζαντζιάν με την οποία και πρωταγωνιστεί. Η παράσταση, που έχει συμπεριληφθεί στην εισαγωγή της νέας έκδοσης της Ασκητικής, περνάει και στα υπόλοιπα αριστουργήματα του Νίκου Καζαντζάκη σε ένα συνδυασμό λόγου, μουσικής, τραγουδιού και χορού.

Στα παρακάτω βίντεο, βλέπετε πλάνα από την παράσταση που δόθηκε στο Παρίσι, καθώς επίσης την επίσκεψη των ηθοποιών στα σχολεία, αλλά και τη βόλτα τους στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, με θέμα τον Νίκο Καζαντζάκη.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ο Άγιος Προστάτης των εβρύων
Ο Άγιος Προστάτης των εβρύων

Ο Άγιος Συμεών είναι ο κατ’ εξοχήν προστάτης των εγκύων γυναικών και ο φύλακας άγγελος της κυοφορούμενης νέας ζωής δηλαδή...

Close