4+1 Συμβουλές για «μεγάλη» απώλεια βάρους

 

Είτε έκανες πρόσφατα ένα παιδάκι είτε η ένδειξη της ζυγαριάς σου μεγαλώνει όσο περνούν τα χρόνια, όταν έχεις 20, 40 ή περισσότερα παραπανίσια κιλά που πρέπει να χάσεις, δυσκολεύεσαι και μόνο στη σκέψη και μπορεί να τα παρατήσεις προτού ακόμα ξεκινήσεις.

 

 

 

Ορίστε, λοιπόν, μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το κίνητρό σου στη μεγάλη προσπάθεια απώλειας του περιττού βάρους:

1. Να θυμάσαι ότι χρειάζεται χρόνος

Όταν ακολουθείς μία συγκεκριμένη διατροφή και γυμνάζεσαι, τότε θα παρατηρήσεις ότι χάνεις περίπου ένα κιλό τη βδομάδα. Αυτό μπορεί να σου φαίνεται λίγο, αλλά με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι μικρές απώλειες βάρους αθροίζονται. Αφού δεν πήρες όλα εκείνα τα κιλά μέσα σε μία νύχτα, μην περιμένεις και να τα χάσεις τόσο γρήγορα.

 

 

 

2. Να θέτεις ρεαλιστικούς στόχους- και να τους πανηγυρίζεις

Φυσικά και ο τελικός στόχος σου θα είναι να χωρέσεις σε εκείνο το θεόστενο τζιν που φορούσες παλιότερα, αλλά προκειμένου να διατηρήσεις το κίνητρό σου, πρέπει να θέτεις στην πορεία μικρότερους στόχους. Κάθε Κυριακή βράδυ να θέτεις ένα νέο μίνι στόχο, όπως το να γυμναστείς 3 φορές αυτή τη βδομάδα ή να τρως λαχανικά κάθε μέρα.

 

 

 

Έπειτα, όταν θα έχεις καταφέρει να τον πραγματοποιήσεις, να επιβραβεύεις τον εαυτό σου με ένα υγιεινό τρόπο, αγοράζοντας για παράδειγμα ένα νέο ζευγάρι φόρμες ή πηγαίνοντας σε μία ταινία, ώστε να νιώθεις ότι έχεις κατορθώσει να κάνεις κάτι, ακόμα και μικρό.

 

 

 

 

 

3. Να παρατηρείς την πρόοδο που κάνεις

Αφού η προσπάθειά σου να χάσεις πολλά κιλά αποτελείται από μικρότερους στόχους, είναι πολύ σημαντικό να ελέγχεις την πρόοδο που κάνεις. Παρατηρώντας ότι οι κόποι σου αποδίδουν, σίγουρα θα αποκτήσεις την ενθάρρυνση που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις. Να έχεις στο μυαλό σου ότι η πρόοδος μπορεί να μη συνδέεται μόνο με την απώλεια κιλών αλλά και με την μυϊκή ενδυνάμωση ή την απόκτηση μεγαλύτερης ενέργειας.

 

 

 

4. Να είσαι υπεύθυνη

Αν δεν καταγράφεις την παραμικρή μπουκιά φαγητού που καταναλώνεις, τότε είναι πιο εύκολο να κάνεις μία ζαβολιά και να φας ένα μπισκότο ή μία τηγανιτή πατάτα πού και πού, ενώ μετά θα αναρωτιέσαι γιατί δε βλέπεις τα κιλά να μειώνονται. Ακόμα, όταν γράφεις όλα όσα τρως, γίνεσαι και πιο ειλικρινής, αφού είναι λιγότερο πιθανό να φας 2 κομμάτια τούρτας στο πάρτι γενεθλίων της φίλης σου, όταν ξέρεις ότι θα πρέπει μετά να το σημειώσεις.

 

 

5. Μην το κάνεις μόνη σου

Η υποστήριξη της οικογένειας και των φίλων σου είναι πολύ σημαντική για την ψυχολογία σου. Να αναφέρεις σε όλα τα κοντινά σου πρόσωπα ότι κάνεις μεγάλη προσπάθεια να χάσεις κιλά, ώστε να σε βοηθούν να μην παρεκκλίνεις από το στόχο σου(αντί να σε παίρνουν τηλέφωνο να πάτε για πίτσα).

 

 

 

 

Αντάλλαξε λοιπόν συνταγές υγιεινών φαγητών με τους συγγενείς σου και φρόντισε να έχεις πάντα κάποιον έμπιστο φίλο σου, στον οποίο θα τηλεφωνήσεις όταν θα νιώσεις ότι θέλεις να παρατήσεις για λίγο την προσπάθεια.

Shape.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Όσιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός: Όποτε περνάω από την ταβέρνα βλέπω τους αγίους Αγγέλους να κλαίνε…

Ύστερα, περνώντας έξω από μια ταβέρνα έκανε πάλι το σταυρό του. ...

Close