45 χρόνια Αρχιερατικής Διακονίας για τον Αρχιεπισκόπο Κρήτης κ.κ.Ειρηναίο

Σαράντα πέντε χρόνια Αρχιερατικής Διακονίας του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, Προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης

. Συνοδική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020. Την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος και ο Μ. Αρχιδιάκονος κ. Θεόδωρος.

Παρέστη ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος ευχήθηκε υγεία και έτη πολλά εις τον Σεβάσμιώτατον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε, εκ μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, υπέρτιμος και έξαρχος Ευρώπης, κ.Ειρηναίος εγεννήθη το έτος 1933. ᾿Εφοίτησεν εις την ᾿Εκκλησιαστικήν Σχολήν Κρήτης, την Ι. Θεολογικήν Σχολήν Χάλκης και το Κολλέγιον του Αγίου Βονιφατίου εν Warminster ᾿Αγγλίας. Διετέλεσεν ᾿Εφημέριος του Βristol ᾿Αγγλίας, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου και Διευθυντής–Σχολάρχης της ᾿Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης. Την 23ην Φεβρουαρίου 1975 εξελέγη Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης εξελέγη υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τη 30η Αυγούστου 2006.

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η  ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Αναστάτωση, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας που ένιωσε ο Αρχιεπίσκος Κρήτης Ειρηναίος, κατά τη διάρκεια της Συνοδικής Θείας Λειτουργίας για τα 45 χρόνια Αρχιερατικής διακονίας του, μεταδίδει το cretalive.

Στον Αρχιεπίσκοπο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Ιερό, ενώ περπατώντας βγήκε από τον Ναό. Αν και είχε σπεύδει ήδη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο Αρχιεπίσκοπος μπήκε στο κτίριο της Αρχιεπισκοπής, χωρίς να χρειαστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Αμφίπολη – Πότε θα γίνουν οι πρώτες επισκέψεις

«Η Ελλάδα πιέζει και εκθέτει το Βρετανικό Μουσείο ότι κατέχει τα γλυπτά παρανόμως και με αυτή την έννοια το Brexit...

Close