Φοβάσαι την αλλαγή; Να, γιατί θα πρέπει να την αγαπήσεις!

Αλλαγή

Κάθε φορά η ίδια ιστορία. Μα δεν αλλάζει ούτε η παραμικρή λεπτομέρεια. Κάθεσαι στην καρέκλα του κομμωτή, σου κόβει λίγο την ψαλίδα, άντε ένα δάχτυλο παραπάνω για να πεις ότι έκανες μια αλλαγή, σου κάνει πάλι τη χωρίστρα στη μέση, στα ισιώνει και σε στέλνει στο καλό. Δεν φταίει ο άνθρωπος, εσύ φταις. Εκείνος σου προτείνει να τα κόψεις καρέ, να κάνεις αφέλειες, να πετάξει δύο ανταύγειες αριστερά και δεξιά ή να στα βάψει σε μία ζεστή μελί απόχρωση, αλλά εσύ ούτε αντιδράς ούτε του απαντάς.

Το ξέρεις καλά πως φοβάσαι τις αλλαγές και μεταξύ μας, αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τα μαλλιά σου. Και την πρώτη φορά που μετακόμισες, δυσκολεύτηκες να δεχτείς την αλλαγή. Και την πρώτη, δεύτερη, τρίτη φορά που παραιτήθηκες για να πας κάπου καλύτερα, πάλι το έκανες με βαριά καρδιά. Για χωρισμούς ούτε λόγο. Ας μη μιλήσουμε και για τις άλλες τις πιο δύσκολες συναισθηματικές αλλαγές που δεν έχεις συνηθίσει ακόμα και ούτε πρόκειται να συνηθίσεις ποτέ.

Κοίτα, εδώ που τα λέμε δεν έχεις κι άδικο. Δεν είναι απλή υπόθεση να βρίσκεσαι μόνη σου μετά από 8 χρόνια σχέσης, ούτε να αλλάζεις αρμοδιότητες στη δουλειά από τη μια μέρα στην άλλη, επειδή ο προϊστάμενός σου αποφάσισε να κάνει περικοπές και να τα αφήσει όλα “να πέσουν στο κεφάλι σου”. Εδώ σου παίρνει χρόνο να συνηθίσεις μια αλλαγή στο νούμερο του παντελονιού σου, αυτό δεν θα ένιωθες βαρύ και ασήκωτο; Βέβαια, κάθε νόμισμα έχει δύο πλευρές κι έτσι οι αλλαγές έχουν τα αρνητικά, αλλά και τα θετικά τους. Το θέμα είναι πού θες να εστιάσεις.

Ώρα λοιπόν, να ανακαλύψεις 5 λύσεις που θα κάνουν τις αλλαγές της ζωής σου πιο ομαλές, από τα μαλλιά μέχρι τη μετακόμιση και από έναν χωρισμό μέχρι τη δουλειά σου.

1. Να είσαι ανοιχτή στις αλλαγές.

Ξεκίνα με τη σκέψη πως κάθε αλλαγή θα σου δώσει κάτι.

2. Θα σε βγάλουν από τη ρουτίνα.

Εσύ δεν ήσουν που βαριόσουν τόσο καιρό στην παλιά δουλειά σου, επειδή έκανες τα ίδια και ίδια; Τώρα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις νέα πράγματα.

3. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

Δοκίμασέ τη και αν δεν σου αρέσει, μπορείς να επιστρέψεις στις παλιές συνήθειές σου. Μιλάμε φυσικά για τα μαλλιά ή το στιλ σου. Βέβαια, μπορεί να χωρίσεις να βρεις νέο αγόρι, στη συνέχεια να το μετανιώσεις και να γυρίσεις ξανά στο παλιό. Κι αυτό γίνεται!

4. Εστίασε στα θετικά.

Είναι σημαντικό και θα σε βοηθήσει να αποδεχτείς πιο εύκολα κάθε αλλαγή.

5. Μια αλλαγή θα σε ανανεώσει.

Αυτό και μόνο φτάνει!
Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα με μία νέα λίστα. Keep touch*

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Το μαρτύριο και τα θαύματα της Αγ.Ειρήνης

Η Αγία Μεγαλομάρτυς Ειρήνη άθλησε κατά τον 4ο αιώνα μ.Χ.

Close