60.000 υπογραφές πιστών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας παραδόθηκαν στο Φανάρι

Αιτήματα με 60 χιλιάδες υπογραφές των πιστών της Ορθοδόξου Εκκλησίας παραδόθηκαν στην Γραμματεία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Τα έγγραφα εμπεριέχουν έκκληση να εξετασθεί αποκλειστικά μέσα στα κανονικά πλαίσια το αίτημα εκχωρήσεως αυτοκεφάλου στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, το οποίο είχαν προηγουμένως υποβάλει στο Φανάρι Ουκρανοί πολιτικοί.

Χιλιάδες αιτήματα υπογράφηκαν από τους πιστούς κατά τη διάρκεια του Μαΐου: οι πρώτες δέκα χιλιάδες παραδόθηκαν στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές του μηνός, ενώ άλλες πενήντα χιλιάδες κατά την εκδρομή από 21 έως 26 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη ομίλου προσκυνητών από την Ουκρανία, του οποίου ηγήθηκε ο Επίσκοπος Ντούμπεν Ποιμήν.

«Εκπροσωπώντας τους κληρικούς, τους μοναχούς και τους λαϊκούς της Εκκλησίας μας, οι οποίοι προσβλέπουν ότι το εκκλησιαστικό ζήτημα στην Ουκρανία θα αντιμετωπισθεί κατά τρόπο κανονικό, τον οποίο καθιέρωσαν οι απόστολοι και οι πατέρες της Αγίας Εκκλησίας, υποβάλαμε το γραπτό αίτημα στον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ανέφερε ο Επίσκοπος Ποιμήν και συνέχισε, επίσης ζητήσαμε τον Παναγιώτατο να δέεται υπέρ του λαού μας και της Ουκρανικής Ορθοδοξίας».

Κατά το προσκύνημά τους οι κληρικοί μα τους λαϊκούς παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία, της οποίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων, υπέρτιμος και έξαρχος Βοσπόρου Θρακικού και Κυανέων, κ. Απόστολος.

Ανάμεσα στους 130 προσκυνητές ήταν και ενορίτες των Ιερών Ναών, των κατειλημμένων από το αντικανονικό «Πατριαρχείο Κιέβου».

Επίσης υπέβαλαν περισσότερα από 30 αιτήματα από τις περι΄φερειες Ζιτόμιρ, Τερνοπόλεως, Ρόβνο και λοιπές, όπου περιγράφεται λεπτομερώς η κατάσταση στις ενορίες.

Αυτά τα αιτήματα συνοδεύονται από τεκμήρια, οπτικο-ακουστικό υλικό, όπου καταγράφηκαν ωμές παραβάσεις του δικαιώματος του θρησκεύειν.

vimaorthodoxias.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Μητροπολίτης Ιερεμίας: Να πάρουμε την Πόλη και την Αγιά Σοφιά
Συγκλονιστική προφητεία για το 2020: «Η Κωνσταντινούπολη θα είναι πάλι…»

Θα υποδειχθεί ο Βασιλεύς και θα διοικήσει αυτός με συμβούλους πνευματικά ορατούς ή αόρατους. Ο Αρχιεπίσκοπος Βρυξελλών και Βελγίου Βασίλειος...

Close