Λυπούμεθα βαθύτατα Σεβασμιώτατε

Αίσθηση προκάλεσε ο Μητροπολίτης Διδυμότειχου Δαμασκηνός με την επιστολή συμπαθείας προς τον φίλο του, όπως φαίνεται, κ.Φίλη, αφού λίγο πολύ θλίβεται για τον απρεπή τρόπο συμπεριφοράς του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου! (κλικ εδώ)

Δηλαδή αν καταλαβαίνουμε καλά Σεβασμιότατε κ. Δαμασκηνέ δεν σας πείραξε η άνανδρη και επιθετική πολιτική του Υπουργού προς την Εκκλησία και του σκλαβωμένου Έθνους μας και σας πείραξε η σθεναρή απάντηση του Μητροπολίτου Αμβροσίου!

Δεν σας πείραξαν οι εμετικές σταλινικές τοποθετήσεις του κ.Φίλη για την άρνηση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, αλλά σας πείραξαν οι επικριτικές δηλώσεις του Μητροπολίτου Αμβροσίου!

Δεν ελέγχθηκε η συνείδηση σας για τις άστοχες συνομιλίες σας με τον Τούρκο πρόξενο αφού παρουσιαστήκατε εμπρός του ανενημέρωτος και ταράξατε τα ήδη ταραγμένα νερά της “πολιορκούμενης” Θράκης και σας πείραξαν οι “εμπρηστικές” δηλώσεις του Μητροπολίτου Καλαβρύτων! (εδώ)

Δεν σας ενοχλεί τί πραγματικά γίνεται στον ευαίσθητο και νευραλγικό χώρο της παιδείας, αλλά σας ενοχλούν οι τοποθετήσεις ενός άλλου Ιεράρχου!

Και το πιο ανησυχητικό είναι πως στέλνετε και επιστολή συμπαθείας! Πού; Στον κ.Φίλη!

To πιο πιθανό είναι πως μάλλον δεν έχετε αντιληφθεί την κρισιμότητα των καταστάσεων.

Πολλές φορές όταν η διάκριση είναι απούσα η σιωπή είναι χρυσός!

Παλιά οι Επίσκοποι που υπηρετούσαν στις παραμεθόριες περιοχές ήταν τοποθετημένοι για την δυναμική τους, την προσήλωση στην Εκκλησία και στο Έθνος, όπως ο Γερμανός Καραβαγγέλης, ο Χρυσόστομος Δράμας κ.α. Δυστυχώς σήμερα…

Σεβασμιότατε κ. Δαμασκηνέ θέλουμε και εμείς να εκφράσουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τις άστοχες δηλώσεις σας, από έναν «Εκκλησιαστικό» όπως εσείς, προς τους κατοίκους της κάτω Οινόης Διδυμότειχου που τους αποκαλέσατε “Παλιογκαγκαβούζηδες” και τις γυναίκες τους “γαϊδάρες” και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο όταν αυτοί διαμαρτυρήθηκαν γιατί διώξατε κληρικό άνευ σημαντικής αιτίας! (εδώ)

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ.
Υ.Γ. Και επειδή ενδεχομένως να αναρωτηθείτε αν ο γράφων είναι φίλος του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου σας δηλώνω πως ΟΧΙ. Ο Σεβασμιότατος Αμβρόσιος ανήκει στην κατηγορία των Επισκόπων που ασκεί οξεία κριτική και ενδεχομένως να ξεπερνά τα όρια για κάποιους, αλλά πονά και όποιος πονά έχει πλήρως συναίσθηση τόσο των Εκκλησιαστικών όσο και των Εθνικών θεμάτων.
Εσείς άραγε σεβασμιότατε σε ποια κατηγορία ανήκετε;

 
Γιώργος Σκοπελίτης
ΚΟΜΟΤΗΝΗ

 

ellasnafs.blogspot.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Με «Ρωμαίο και Ιουλιέτα» και «Ηρακλή» ξεκινάει η σεζόν στο θέατρο Πάνθεον
Με «Ρωμαίο και Ιουλιέτα» και «Ηρακλή» ξεκινάει η σεζόν στο θέατρο Πάνθεον

Δύο φιλόδοξες παραγωγές ετοιμάζεται να παρουσιάσει για τη νέα σεζόν το θέατρο Πάνθεον.

Close