Τελευταίο αντίο στη Ζωή Λάσκαρη με ένα θερμό χειροκρότημα (φωτο-video)

Στον ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία, την αποχαιρέτησαν τα μέλη της οικογένειάς της, φίλοι, συνάδελφοι και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου. Στη συνέχεια, το λευκό φέρετρο με τη σορό της Ζωής Λάσκαρη, που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, μεταφέρθηκε στο Α΄ νεκροταφείο, όπου και ετάφη στον τάφο της οικογένειας Λυκουρέζου.

Από νωρίς στο ναό του Αγ. Διονυσίου, στην οδό Σκουφά, είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για το τελευταίο αντίο.

Και μαζί πολλοί ηθοποιοί του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου, αλλά και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, με πρώτον τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος εξέφρασε προσωπικά τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά της.

Φανερά συγκινημένος ο σύζυγός της Αλέξανδρος Λυκουρέζος αποχαιρέτησε τη δική του «Ζουζού» όπως την αποκάλεσε τρυφερά, στεκόμενος πάνω από το φέρετρό της, το οποίο περιστοίχιζαν οι αγαπημένες της μπουκαμβίλιες, που μεταφέρθηκαν από τον κήπο του εξοχικού τους στον Πόρτο Ράφτη. «Στέκομαι πλάι σου, σε κρατώ αγκαλιά και θέλω να σου μιλήσω, όπως δεν είχα κάνει ποτέ. Στις δύσκολες στιγμές που συνέπεσε να περάσουμε μαζί, αν σου στάθηκα μία φορά εσύ μου στάθηκες δέκα. Ήξερες να φιλιώνεις με τον εχθρό, να χάνεις γενναιόδωρα.

»Σ΄ όλη σου τη ζωή δεν δέχτηκες το μαύρο και στο πένθος που από νωρίς σ΄ εγκλώβιζε, εσύ απαντούσες με λευκό. Ανέτρεψες το σκοτάδι για να βρεθείς από τη μεριά του φωτός. Ένα κορίτσι που ο κόσμος σε βάφτισε με αγάπη “Ζωίτσα”. […] Την τελευταία μας κοινωνία την λάβαμε μαζί μπροστά στην Παναγία. Πάντα με συγχωρούσες. Σ’ ευχαριστώ για όλα. Όσα μου έδωσες και σε  ευχαριστώ για όλα όσα θα μου δίνεις. Το στεφάνι που μας έδεσε πριν από 41 χρόνια είναι και θα παραμείνει ζωντανό και φωτεινό, όπως ήθελες», είπε ο σύντροφς της ζωής της.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Στη νεκρώσιμη ακολουθία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Κάτια Δανδουλάκη, Νόνικα Γαληνέα, Βέρα Κρούσκα, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Φαίδων Γεωργίτσης, Φώτης Μεταξόπουλος, Σταμάτης Φασουλής, Γιάννης Βογιατζής, Άννα Φόνσου, Έλενα Ακρίτα.

Και επίσης, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο τέως πρόεδρος της ΝΔ και βουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Σήφης Βαλυράκης, η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ, ενώ ένα στεφάνι με κόκκινα γαρύφαλλα έστειλε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

p.from

 

Ζωή Λάσκαρη