G.Lekkas: Σαλάτα με σολομό, κάπαρη και πατάτες

Σαλάτα με σολομό, κάπαρη και πατάτες Μερίδες 2 Χρ. Πρ 15΄

Υλικά

Για το μάραθο 2 βολβοί μάραθο 3 κ.σ ελαιόλαδο χυμό από 1 λεμόνι

Για της πατάτες 500 γρ μέτριες πατάτες βρασμένες κομμένες σε τετράγωνα 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα 3 κ.σ ελαιόλαδο

Για την διακόσμηση 150 γρ καπνιστό σολομό 2 κ.σ Κάππαρη στραγγισμένη 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο αλάτι πιπέρι 100 γρ Γιαούρτι

Διαδικασία Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Κόψτε κατά μήκος τον βοβλό μάραθο και μετά σε χοντρές φέτες. Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και απλώστε το  κομμένο μάραθο. Ραντίστε με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα ξανθό. Σε ένα μπολ ρίξτε της πατάτες αφού της έχετε βράση, στραγγίσει και όπως είναι ζεστές προσθέστε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Κόβουμε το σολομό σε λωρίδες και το τοποθετούμε σε 2 πιατέλες. Προσθέτουμε τις πατάτες, την κάπαρη, το άνηθο . Προσθέτουμε τις φέτες μάραθο, στη συνέχεια, ελέγχουμε αν χρειάζεται περισσότερο χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Σερβίρουμε με ένα κουταλάκι της σούπας γιαούρτι στην κάθε πιατέλα.   G.Lekkas – Greekpress.gr

Επικοινωνία: lekkas.ge@yahoo.gr Blog: http://lekkas-giorgos.blogspot.gr/ Facebook: https://www.facebook.com/giorgos.lekkas.chef Twitter: https://twitter.com/chef_ge Pinterest: http://pinterest.com/GiorgosLekkas/boards/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Ο Aλβανικός Aετός και η Εθνική άμυνα
Ο Aλβανικός Aετός και η Εθνική άμυνα – Αντ/γος ε.α. Λ.Τζούμης αναλύει (ΕΞΑΙΡΕΤΟ!)

Ο Aλβανικός Aετός και η Εθνική άμυνα - Ο Αντ/γος ε.α. Λ.Τζούμης αναλύει (ΕΞΑΙΡΕΤΟ!!!)

Close