H Αγκυρα κάτι ετοιμάζει: «Η μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας θα ξεσπάσει σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο»

Άσχημα μαντάτα μας κομίζει ο στενός σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν και διευθυντής της φιλοερντογανικής εφημερίδας Yeni Safak, Ιμπραχήμ Καραγκιούλ.
‘Έχουμε μπροστά στα μάτια μας τις πολεμικές προετοιμασίες για μια μάχη στην Α.Μεσόγειο με διακύβευμα τους υδρογονάνθρακες”, τονίζει ο ίδιος.
«Για αυτό και η ύπαρξη της «τουρκικής δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» (ΤΔΒΚ) μας δίνει ένα ρόλο που θα σώσει την σημερινή Τουρκία. Τα γεωπολιτικά κέρδη της επιχείρησης Ειρήνης του 1974 ( εισβολή Κύπρο) μόλις αναδύονται», γράφει σήμερα ο στενός συνεργάτης του Τούρκου προέδρου …προφανώς ενεργώντας ως «λαγός» εξελίξεων από τουρκικής πλευράς στην Κύπρο .
Για αυτόν το λόγο έχουμε την μόνιμη παρουσία τουρκικού στολίσκου, χερσαίων δυνάμεων, ενώ δίπλα έχουμε την γνωστή πολεμική αεροπορική βάση της Ατάλλειας, με δεκάδες τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.
Ο Τούρκος αρχισυντάκτης της Yeni Safak , στην ουσία μας προειδοποιεί για το προφανές το οποίο εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας από Αμερικανούς και Ρώσους και έχει ως έπαθλο την πιο πλούσια περιοχή του πλανήτη σε «ενέργεια».
Αυτή την κατάσταση , όπως έχουμε διαμηνύσει και παλαιότερα θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί ο Ερντογάν για να βάλει ” χέρι”στην κυπριακή ΑΟΖ.
Χθες αναφέραμε σε άρθρο μας με τίτλο ( Αιφνίδια σύσκεψη στο ΥΠΕΞ: Εσπευσμένα προχωράμε σε σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας – Έρχεται «καυτή» περίοδος στα ελληνοτουρκικά), ότι έχουμε , όπως φαίνεται ραγδαίες εξελίξεις στην Αθήνα , μετά την ανακοίνωση για την απόφαση δημιουργίας Συμβουλίου εθνικής Ασφαλείας σήμερα.
Από την στιγμή αυτή και μετά, όπως δείχνουν πλέον τα πράγματα, εισερχόμαστε σε μια κατάσταση κατά την οποία θα έχουμε σίγουρα εξελίξεις με τους Τούρκους, είτε στο Αιγαίο, είτε στο θέμα της Κύπρου, καθώς και εκεί αναμένουμε τουρκικές κινήσεις.
Για αυτό μας επιβεβαιώνει ο ίδιος ο σύμβουλος του Ερντογάν με το σημερινό άρθρο του, προμηνύοντας εξελίξεις άκρως επικίνδυνες στην περιοχή αυτή, ενώ μας προϊδεάζει για επικείμενες τουρκικές κινήσεις.
Συγκεκριμένα ο ίδιος στην ουσία μας λέει ότι χωρίς πιστοποιημένη ενεργειακή επάρκεια η Τουρκία χάνεται ολοκληρωτικά, ενώ την ίδια στιγμή μαίνεται μια σοβαρότατη κρίση στην οικονομία και στο εσωτερικό της χώρας.
Ο ίδιος αναφέρει : «Σε μια εποχή που εστιάζουμε στην κατάληψη από τον συριακό στρατό της πόλης Ιντλίμπ, η μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας πρόκειται να ξεσπάσει στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η διένεξη για την Ιντλίμπ αρχίζει τώρα να μεταστρέφεται από ένα καθαρά θέμα της Συρίας σε ένα θέμα της Ανατολικής Μεσογείου.
Ο πόλεμος της Συρίας αρχίζει να μετατρέπεται από τοπικό ζήτημα σε μια μεγάλη αναμέτρηση στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η μοίρα της πόλης αυτής, συνδυάζεται με τον «διάδρομο» που προσπαθεί να εδραιωθεί από τις ΗΠΑ στη Βόρεια Συρία, καθιστώντας την Ανατολική Μεσόγειο το διακύβευμα της όλης διαδικασίας.
Ο αγώνας σε παγκόσμια κλίμακα για τη διάθεση των αποθεμάτων φυσικού αερίου που αποτιμάται σε τρισεκατομμύρια δολάρια πλησιάζει βήμα προς βήμα σε μια μεγάλη σύρραξη .
Όλες οι χώρες του κόσμου και οι στόλοι τους συγκεντρώνονται στις συριακές ακτές και στο νότο της Τουρκίας.
Καθώς, αεροπλανοφόρα, πολεμικά πλοία, υποβρύχια, κράτη και εταιρείες ενέργειας εποφθαλμιούν αυτόν τον τεράστιο πλούτο, μια παγκόσμια σύγκρουση πλησιάζει βήμα προς βήμα προς την υλοποίηση της .
Αυτό που θα λάβει χώρα εκεί κάτω, θα είναι μεγαλύτερο από την εισβολή του Ιράκ, και το πόλεμο στην Συρία .
Αυτή η κρίση θα είναι μεγαλύτερη από την εισβολή στο Ιράκ και θα είναι εξίσου ανησυχητική και για την Τουρκία.
Η Ανατολική Μεσόγειος είναι το κέντρο της περιφερειακής ασφάλειας για εμάς. Πρόκειται για μια νοητή γραμμή, η οποία ξεκινά από τα ιρανικά σύνορα, το όρος Καντίλ, εξαπλώνεται σε όλη τη βόρεια Συρία και φτάνει στη Μεσόγειο.
Αυτή η ζώνη σχεδιάστηκε ως «μέτωπο» που αποσκοπεί στην καταστροφή όλων των τουρκικών σχεδίων του 21ου αιώνα για την Τουρκία, και τον περιορισμό της στην Ανατολία.
Οι διαδικασίες του σχεδίου «Iron Hammer» που ξεκίνησαν αμέσως μετά τον πόλεμο του Κόλπου του 1991 ήταν τα πρώτα βήματα των απειλών που αντιμετωπίζουμε ως χώρα σήμερα.
Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003 και το σχέδιο αποκοπής του βόρειου Ιράκ, διαμορφώθηκε μετά από αυτόν τον πόλεμο και αποτελεί μέρος ενός μεγάλου σχεδίου .
Ο συριακός πόλεμος που ξεκίνησε μετά τον πόλεμο στο Ιράκ, ήταν το τρίτο στάδιο των αμερικανικών βλέψεων .
Δυνάμεις του (PKK) και του (PYD), εγκαταστάθηκαν στην περιοχή αυτή (Β.Συρία) με την αρωγή των ΗΠΑ και το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στο βόρειο Ιράκ, αποτελούσε μέρος αυτού του σχεδίου .
Τώρα υλοποιείται, το σκέλος που αφορά την Ανατολική Μεσόγειο.
Θα έχουμε στην ουσία μια τεράστια ζώνη από βάσεις των ΗΠΑ, από το Αφγανιστάν έως την Μεσόγειο .
Στη συνέχεια, όλες οι χώρες γύρω από τον Περσικό Κόλπο και όλες οι χώρες γύρω από την Ερυθρά Θάλασσα θα αποσταθεροποιηθούν.
Ακόμη και το πραξικόπημα του Abdel-Fattah el-Sisi στην Αίγυπτο αποτελεί μέρος αυτής της μεγάλης στρατηγικής.
Ο νέος άξονας που καθιέρωσαν σήμερα οι ΗΠΑ και το Ισραήλ με χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) αποτελεί μέρος αυτού του πλάνου .
Η μεγάλη επίθεση που έλαβε χώρα στις 15 Ιουλίου 2016 στο καθεστώς μας, με στόχο την καταστροφή της Τουρκίας, αποτελεί μέρος των εξελίξεων που δρομολογούνται από τις ΗΠΑ.
Τονίζεται επίσης, ότι Τουρκία και Πακιστάν, απομακρύνθηκαν από τον Δυτικό άξονα για πρώτη φορά στην ιστορία τους, επειδή ακριβώς είχαν εντοπίσει αυτόν τον κίνδυνο, που αφορούσε το αμερικανικό σχέδιο .
Όλα όμως τα εγγενή στοιχεία ενεργοποιήθηκαν τότε, για να αποτραπεί ακριβώς η μετατόπιση των χωρών αυτών από τον άξονα αυτό, ιδιαίτερα διότι κάποιοι επιθυμούσαν να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της Τουρκίας.
Η οργάνωση (FETÖ) και το PKK ήταν μέρος του σχεδίου αυτού, ενώ υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν και άλλοι.
Κάθε περιοχή μεταξύ του Περσικού Κόλπου, της Ερυθράς Θάλασσας και της Ανατολικής Μεσογείου περιλαμβάνεται σε αυτό το μεγάλο αμερικανικό σχέδιο.
Όλοι, ΗΠΑ, Ευρώπη και ασιατικές χώρες βρίσκονται στην περιοχή αυτή για έναν σημαντικό έπαθλο, την Α.Μεσόγειο.
Γίνονται συνεχώς προετοιμασίες για έναν μεγάλο πόλεμο στην περιοχή .
Αυτό όμως που μας δίνει η ύπαρξη της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” (ΤΔΒΚ) αφορά ένα ρόλο που θα σώσει την σημερινή Τουρκία. Τα γεωπολιτικά κέρδη της επιχείρησης Ειρήνης του 1974 ( εισβολή στην Κύπρο-Αττίλας) μόλις αναδύονται.
Η Τουρκία είναι πλέον μια χώρα με υψηλό ποσοστό επιρροής, ενώ η αποτρεπτική δύναμή της είναι επίσης εξαιρετική .
Το πιο σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά, η πολιτική ελίτ της Τουρκίας είναι τόσο ισχυρή, ενώ η περιφερειακή της προοπτική είναι πολύ σημαντική .
Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας αυτήν την τεράστια περιοχή που αφορά το αμερικανικό σχέδιο και να λάβουμε πολύ εκτεταμένα μέτρα, να κάνουμε μεγάλες προετοιμασίες και να αναλάβουμε δράση .
Η εστίαση σε κάθε πρόβλημα μεμονωμένα θα μας παγιδεύσει σε δύσκολες συνέπειες.
Ορισμένες ομάδες στην Τουρκία προσπαθούν επιμελώς να παγιδεύσουν τη χώρα μας σε περιορισμένους χώρους.
Η μεγαλύτερη παρεξήγηση και προδοσία αυτών των ομάδων βρίσκεται ακριβώς εδώ¨, καταλήγει ο ίδιος Ο Τούρκος αρχισυντάκτης .
Πρόκειται σαφώς για εξελίξεις στην Α.Μεσόγειο τις οποίες όπως φαίνεται γνωρίζουν οι Τούρκοι πολύ καλά , ειδικά λόγω των σχέσεων με την Ρωσία , και όπως όλα δείχνουν θα δούμε και εμείς το αμέσως επόμενο διάστημα , με την παρουσία του Χιλιάρμενου στην ίδια περιοχή.
πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ξυδάκης: Ανάγνωση θρησκευτικού κειμένου στην Αγ.Σοφία δεν είναι έλλειψη σεβασμού
Κρίνεται το μέλλον της Αγίας Σοφίας: To Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας αποφασίζει αν θα γίνει τζαμί

Την Πέμπτη αναμένεται να αποφασιστεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας, αν η Αγιά Σοφιά παραμείνει μουσείο ή θα μετατραπεί...

Close