Ελληνοτουρκικά

Σκηνικό σύγκρουσης στήνει η Άγκυρα στην Κυπριακή ΑΟΖ. Η Τουρκία ανοίγει πλέον πολλά μέτωπα. Ευφράτης, Αιγαίο, Κυπριακή ΑΟΖ, δείχνοντας πως είναι αποφασισμένη να φθάσει το παιχνίδι στα άκρα.
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα

Απόψεις

Όλο και περισσότεροι νέοι Τούρκοι που διαφωνούν με την πολιτική Ερντογάν περνούν τον Έβρο για να βρουν καταφύγιο στην Ελλάδα. Όπως δηλώνουν στο Γερμανικό Ραδιόφωνο αισθάνονται σαν στη χώρα τους, φιλικά με τους Έλληνες.
Διαβάστε περισσότερα...

Εκκλησία

Ναυπάκτου Ιερόθεος: Είμαστε σε κρίσιμο σημείο για την ενότητα -Μόνο με ψυχραιμία θα βρεθεί λύση

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου αναφέρθηκε στις δηλώσεις μετά την συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας ότι «δεν ήταν τελειωτική αυτή η συμφωνία».

Αγιολόγιο

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: «Σας παρακαλώ και σας ικετεύω, ας προτιμάμε από οποιαδήποτε άλλη ασχολία…

Σας παρακαλώ και σας ικετεύω, ας προτιμάμε από οποιαδήποτε άλλη ασχολία και φροντίδα τον εκκλησιασμό. Ας τρέχουμε πρόθυμα, όπου κι αν βρισκόμαστε, στην εκκλησία. (περισσότερα…)

Αγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: «Σβήσε εύκολα τις αμαρτίες σου»

Δώσε όλα τα χρήματα, λέει η Γρα­φή, όχι μόνον για να τραφούν άλλοι, αλλά για να απαλλαγείς και συ ο ίδιος από την τιμωρία. Και πάλι ο Χριστός λέει· «πούλησε τα υπάρχοντά σου και μοίρασέ τα στους φτω­χούς και έλα να με ακολουθήσεις»

Εικόνα και Λέξεις

Η ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά έρχεται από την Τραπεζούντα στην Αθήνα -Η εκπληκτική ιστορία της…

Πριν από 87 χρόνια, στις 09 Νοεμβρίου του 1931, Έλληνας μοναχός ανακαλύπτει στην Τραπεζούντα την περίφημη εικόνα της Παναγίας του Σουμελά (περισσότερα…)

Video

Άγιον Όρος

Αγιολόγιο

1 της 346

Έρευνα