Ria Novosti: Έρχεται γενική εξέγερση μεταναστών στην Ελλάδα

Μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα σταδιακά αρχίζουν να κατανοούν ότι τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά, και από την απελπισία τους πρόκειται να προβούν σε άκρως ανεξέλεγκτες ενέργειες, σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα παρουσιάζουν καθημερινά το πόσο εκρηκτική είναι η κατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών σε Ειδομένη, αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά και κυρίως στα νησιά, τονίζει το δημοσίευμα.

Οι άνθρωποι σταδιακά αρχίζουν να κατανοούν ότι τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά, και απελπίζονται και θυμώνουν ακόμα πιο πολύ , ενώ ταυτόχρονα υπάρχει ανεξέλεγκτη δραστηριότητα σε ορισμένα από τα στρατόπεδα, κυρίως από ξένες, μη κυβερνητικές οργανώσεις .

Στο πρόχειρο στρατόπεδο στην Ειδομένη που φιλοξενεί 15 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες οργανώθηκε μια νέα διαμαρτυρία, με την οποία οι μετανάστες/πρόσφυγες απαιτούν να ανοίξουν τα σύνορα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Κοντά στον φράχτη της ουδέτερης ζώνης οι πρόσφυγες φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομίας των Σκοπίων . Οι γυναίκες και τα παιδιά όλων των ηλικιών πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στην σιδηροδρομική γραμμή.

Για τον λόγο αυτόν πολλές πολυεθνικές και ελληνικές εταιρείες σχεδιάζουν να κάνουν παράκαμψη μέσω της Βουλγαρίας, λόγω των μεγάλων οικονομικών απωλειών που έχουν υποστεί λόγω του παρατεταμένου κλεισίματος της σιδηροδρομικής γραμμής.

Στη Σάμο περίπου περισσότεροι από 570 μετανάστες και πρόσφυγες, με την υποκίνηση διαφόρων ομάδων και ατόμων που λειτουργούν με τον μανδύα των ΜΚΟ ανεξέλεγκτα, άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα για την κράτηση τους και ζητούσαν από τους αστυνομικούς να τους ανοίξουν τις πόρτες για να φύγουν.

Στο λιμάνι του Πειραιά οι μετανάστες αρνούνται να μετακινηθούν σε κέντρα φιλοξενίας. Την Τετάρτη το βράδυ, περίπου 50 μετανάστες από τον Πειραιά μετακινήθηκαν την πλατεία Συντάγματος και προσπάθησαν να οργανώσουν ένα στρατόπεδο εκεί, αλλά εκδιώχθηκαν. Ένας από τους μετανάστες απείλησε να αυτοκτονήσει , αλλά η αστυνομία δεν το επέτρεψε αυτό.

Από την άλλη πλευρά ο δήμαρχος του νησιού της Λέρου Μιχάλης Κόλλιας εξέφρασε ανοιχτά τη δυσαρέσκειά με την απόφαση των αρχών να του στείλει μετανάστες από τη Χίο. « Ως δήμαρχος δηλώνω ότι εξαπατήθηκα. Αυτό αποτελεί παραβίαση στις υποσχέσεις που μου δόθηκαν από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, ότι οι πρόσφυγες δεν μπορούν να μεταφερθούν στο νησί μας από άλλα μέρη της Ελλάδα και ότι θα αποσταλούν στην κυρίως χώρα το συντομότερο δυνατόν.», είπε ο δήμαρχος.

Στη Λέσβο 150 πρόσφυγες και μετανάστες επέστρεψαν στην Τουρκία.

Το άρθρο αποτελεί στην ουσία προειδοποίηση ότι το επόμενο διάστημα η χώρα μας θα αποτελέσει και πάλι το επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος λόγω μιας ενδεχόμενης εξέγερσης των 55 χιλιάδων μεταναστών/προσφύγων.

Όλοι αυτοί οι δυστυχισμένοι άνθρωποι έχουν δεχθεί μια ανελέητη προπαγάνδα τόσο στην Τουρκία , όσο και εντός ελληνικού εδάφους από τις ΜΚΟ, και θεωρούν ότι τώρα εξαπατήθηκαν.

Στην γενική εξέγερση των μεταναστών , η οποία είναι πλέον κάτι παραπάνω από ορατή θα απαιτηθεί η συνδρομή του συνόλου των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας και ίσως και του στρατού.

pentapostagma.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πόσο αλάτι μπορείς να τρως κάθε μέρα;
Πόσο αλάτι μπορείς να τρως κάθε μέρα;

  Δεν αποκαλείται τυχαία λευκός χρυσός, μιας και το αλάτι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μαγειρικής, ενώ έχει και οφέλη για...

Close