Tριγλυκερίδια: Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε (εικόνες)

Τα τριγλυκερίδια είναι λιπίδια που παρέχουν στον οργανισμό την ενέργεια που χρειάζεται για τον μεταβολισμό.

Αποτελούν την πιο κοινή μορφή λίπους στο σώμα και είναι το κύριο συστατικό σε φυτικά έλαια και ζωικά λίπη.

Σε υψηλά επίπεδα ωστόσο, αποτελούν παράγοντα κινδύνου αθηροσκλήρωσης, καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου και περιφερικής αρτηριακής νόσου. Τα πολύ αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων μπορεί επίσης να προκαλέσουν λιπώδη ηπατική νόσο και παγκρεατίτιδα.

Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε για να μειώσετε τα τριγλυκερίδια.

Πηγή: health.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Γιώργος Λέκκας: Πατατοσαλάτα νησιώτικη
Πατατοσαλάτα νησιώτικη

Μια υπέροχη συνταγή

Close