Σε δήλωση-αίνιγμα προχώρησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος σχετικά με την σύλληψη Τούρκου πολίτη στον Εβρο είπε με νόημα «πιάσαμε και εμείς έναν» υποστηρίζοντας δε, ότι δεν είναι κουρδικής καταγωγής! 

Επιβεβαίωσε μάλιστα πως ήταν μια παρέα τεσσάρων ατόμων (και όχι ένας που είχε ειπωθεί αρχικά) που βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ και χτυπούσαν τις σιδεριές στα σύνορα για να περάσουν στην ελληνική πλευρά. Οι τρεις τους φοβήθηκαν τα πυρά του τουρκικού στρατού και έπεσαν στο έδαφος αλλά ο τέταρτος πέρασε στην ελληνική πλευρά (Δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ και ΕΔΩ)

Οσο αφορά όμως τα χτεσινά γεγονότα, την ώρα που διαδραματίστηκε το περιστατικό με την είσοδο του Τούρκου παράνομα από τα σύνορα των Καστανέων στην Ελλάδα, έτυχε να περνάει αυτοκίνητο του Ελληνικού Προξενείου Αλεξανδρούπολης. 

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο διπλωματικοί υπάλληλοι και σύμφωνα με πληροφορίες και η Ελληνίδα Πρόξενος….

Μυστήρια πράγματα στον Εβρο….

Ορεστιάδα: Φυλάκιση 4 μηνών με αναστολή στον Τούρκο που πέρασε τα σύνορα Τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ επέβαλε δικαστήριο της Ορεστιάδας στον Τούρκο πολίτη που πέρασε χθες τα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας Καστανιές.

«Ηθελα να πάω στα παιδιά μου στη Σουηδία» υποστήριξε ο 41χρονος Τούρκος και υποστήριξε ότι την ώρα που πέρασε τα σύνορα ήταν μεθυσμένος.

Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα – Έλληνες στρατιώτες συνέλαβαν Τούρκο που πέρασε παράνομα τον Έβρο…

Σύμφωνα με πληροφορίες το επεισόδιο έγινε τη νύχτα στις Καστανιές στον Έβρο, όταν μεθυσμένοι Τούρκοι προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα. Τότε, στρατιώτες της Τουρκίας πυροβόλησαν στον αέρα για να τους αποτρέψουν ενώ- Έλληνες στρατιώτες έχουν συλλάβει έναν Τούρκο πολίτη.

Όλα έγιναν τις βραδυνές ώρες στον συνοριακό σταθμό στις Καστανιές του Έβρου. Οι πληροφορίες λένε πως τέσσερις Τούρκοι πολίτες σε κατάσταση μέθης προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα.

Οι Τούρκοι στρατιώτες επιχείρησαν να τους αποτρέψουν. Υπήρξαν πυροβολισμοί από την μεριά των Τούρκων στον αέρα για εκφοβισμό.

Φαίνεται ότι οι τρεις από τους τέσσερις Τούρκους πολίτες ακινητοποιήθηκαν, ωστόσο ο τέταρτος κατάφερε να περάσει την συνοριακή γραμμή και να βρεθεί σε ελληνικό έδαφος.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι Τούρκοι πολίτες ήταν κυριολεκτικά εκτός ελέγχου, λόγω μέθης.

Αμέσως, όπως ήταν φυσικό, οι Έλληνες αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον Τούρκο και του πέρασαν χειροπέδες.

Οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος είναι περίπου 40 ετών. Πρόκειται για Τούρκο πολίτη, κουρδικής καταγωγής από τα Άδανα.

Επάνω του έχει ταξιδιωτικά έγγραφα, όχι όμως και βίζα για να περάσει στην Ελλάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι οι Έλληνες αστυνομικοί ήταν αδύνατο να έρθουν σε κάποια συνεννόηση μαζί του καθώς παραμένει στα κατάσταση μέθης.

Την γνωστή κινηματογραφική ταινία «Εξπρές του Μεσονυχτίου» επικαλέστηκε ο Πάνος Καμμένος για να περιγράψει την υπόθεση κράτησης των δύο Ελλήνων αξιωματικών από τις τουρκικές αρχές.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων προσερχόμενος στην αίθουσα συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής του ομάδας ανέφερε για τους δύο στρατιωτικούς πως βρίσκεται σε συνεχή και πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Καμμένος επισήμανε πως οι δύο στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε ελληνικά – ευρωπαϊκά σύνορα και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να δίνει στη Τουρκία 3 δισ. ευρώ και να αντιμετωπίζει τους Έλληνες στρατιωτικούς ως τριτοκοσμικούς.

Πάντως, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί σε ζητήματα ανταλλαγών ενώ υποστήριξε πως ούτε και η τουρκική πλευρά έχει θέσει αίτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

«Η Τουρκία λειτουργεί με τη λογική του Εξπρές του Μεσονυκτίου» ανέφερε σε εκείνο το σημείο για να προσθέσει ότι η Τουρκία έχει θεσμοθετήσει το καθεστώς της ανταλλαγής ομήρων. Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επικαλέστηκε την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον που συνελήφθη στη Τουρκία και στη συνέχεια συνδέθηκε από τις εκεί αρχές ως τμήμα ανταλλαγής με τον Γκιουλέν και τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο Πάνος Καμμένος υπερασπίστηκε τον όρο «ομηρία» λέγοντας ότι τον ίδιο όρο χρησιμοποίησε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να ψηφίσουν οποιαδήποτε συμφωνία περιέχει τον όρο «Μακεδονία» ακόμα και αν η κυβέρνηση των Σκοπίων προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές.

Σχετικά με την σύλληψη τούρκου πολίτη στον Εβρο είπε «πιάσαμε και εμείς έναν» υποστηρίζοντας δε, ότι δεν είναι κουρδικής καταγωγής.

Εξηγώντας το περιστατικό ο κ. Καμμένος επιβεβαίωσε πως ήταν μια παρέα τεσσάρων ατόμων που βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ τα οποία χτυπούσαν τις σιδεριές στα σύνορα για να περάσουν στην ελληνική πλευρά. Οι τρεις τους, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας φοβήθηκαν από τα πυρά που δέχθηκαν από τον τουρκικό στρατό και έπεσαν στο έδαφος αλλά ο τέταρτος πέρασε στην ελληνική πλευρά.

Τέλος, διέψευσε το δημοσίευμα που τον φέρει να έχει έντονο διάλογο με τον κ. Τσίπρα σε συνάντηση την περασμένη Παρασκευή λέγοντας ότι είχε πάει για κατάδυση.

Επιμένει ο Καμμένος: Δεν μίλησα τυχαία για ομηρία των στρατιωτικών

«Δεν ήταν τυχαία η αναφορά μου σε «ομηρία» όταν μίλησα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς» ανέφερε σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους, λίγο πριν από την συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ. Ο

υπουργός Εθνικής Άμυνας, που από χθες έκανε την επανεμφάνισή του, δηλώνοντας «συγκυβερνήτης» και επαναλαμβάνοντας τις κόκκινες γραμμές του κόμματός του απέναντι στα εθνικά θέματα, σήμερα επέμενε στο θέμα της ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, σημειώνοντας ότι η αναφορά του δεν ήταν τυχαία.

Όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους «Υπάρχει στην Τουρκία σχετικό προεδρικό διάταγμα και μάλιστα του ίδιου του Ερντογάν, από τον Αύγουστο του 2017, το οποίο νομιμοποιεί τις ανταλλαγές ομήρων. Τότε το είπε αυτό ο Ερντογάν με αφορμή την σύλληψη και την καταδίκη καθολικού πάστορα στη Σμύρνη, τον οποίο θέλουν να ανταλλάξουν με τον Γκιουλέν, ο οποίος έχει καταφύγει στην  Αμερική».

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο υπουργός: Η Ελλάδα δεν έχει τέτοιο πλαίσιο. Αυτό είναι αστείο» και συμπλήρωσε πως «Δεν πρόκειται να γίνει καμία ανταλλαγή των τριών Κούρδων με τους δύο Έλληνες αξιωματικούς» ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι θα φανεί εάν επιστρέψουν άμεσα οι Έλληνες στρατιωτικοί ή εάν η επιστροφή τους καθυστερήσει περαιτέρω».

πηγη

Δείτε το Βίντεο