Στραμμένα τα βλέμματα στον Πανάγιο Τάφο

Στην Ιερουσαλήμ και στον Ναό της Αναστάσεως βρίσκονται στραμμένα τα βλέμματα του χριστιανικού κόσμου. Η Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 είναι ιστορική, καθώς το γένος των Ελλήνων αποδίδει στη χριστιανοσύνη και τον παγκόσμιο πολιτισμό πλήρως ανακαινισμένο το Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου στον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

Ο ιερότερος τόπος για τον Χριστιανισμό είναι έτοιμος για τα αποκαλυπτήρια ενός μεγαλειώδους έργου, που με τη φροντίδα ελληνικών επιστημονικών μυαλών και εργατικών χεριών επανέκτησε την παλιά του αίγλη. Την υλοποίηση του έργου είχε χαρακτηρίσει «μοναδική εμπειρία» η επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ, καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου.

Για το πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι ιδιαίτερα σημαντική ημέρα, καθώς επιβεβαιώνει πλήρως την ορθότητα των κινήσεων του πατριάρχη Θεόφιλου, που κατάφερε να κινητοποιήσει Ισραήλ, Παλαιστιανική Αρχή και Ιορδανία, όπως και τις άλλες χριστιανικές κοινότητες της Αγίας Γης για τη διάσωση του καταρρέοντος Ιερού Κουβουκλίου, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της αρμονικής ειρηνικής συνύπαρξης διαφορετικών λαών και θρησκειών στην Αγία Γη, σε μια περιοχή με διαχρονικές εντάσεις.

Στην τελετή παράδοσης παρών θα είναι ο εκπρόσωπος του Πάπα Φραγκίσκου, της Αρμένικης Εκκλησίας, καθώς και εκπρόσωποι των προξενικών αρχών του Ισραήλ, της Παλαιστινιακής Αρχής και της Ιορδανίας, αλλά και οι μεγάλοι δωρητές και ανακαινιστές που συνέδραμαν οικονομικά για την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου. Μεταξύ αυτών και ο Ιβάν Σαββίδης που θα βραβευθεί από τον πατριάρχη Ιεροσολύμων.

pontos-news.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
tapeinosi
Πως θα αποκτούμε ταπείνωση;

Η ταπείνωση, όπως κάθε αρετή, κερδίζεται με ορισμένους κόπους. Πριν από όλα όμως θα πρέπει να ξέρουμε τι σημαίνει ταπείνωση.

Close