Ταραμοσαλάτα με πατάτες και άνηθο

Ο chef Γιώργος Λέκκας, μας μαγειρεύει μια υπέροχη συνταγή για τη νηστεία

Υλικά

7 πατάτες βρασμένες
1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ταραμά
1 κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλ.τσαγ σπορέλαιο
3 κουταλιές της σούπας νερό
1 κ.σ μαγιονέζα (προαιρετικά λόγω νηστείας)
4 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
3 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

Δείτε προτάσεις για νηστίσιμα  εδώ

 

Διαδικασία

Σε μπλέντερ χτυπάμε της πατάτες κομμένες, το κρεμμύδι με 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, μέχρι να γίνει κρέμα.

Ρίχνουμε τον ταραμά και το χτυπάμε για 2 λεπτά.

Συνεχίζουμε το χτύπημα (όχι πολύ γρήγορα) ώστε να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα. Καθώς συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνουμε εναλλάξ σιγά σιγά σε ροή κλωστής το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το νερό.

Στο τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, την μαγιονέζα.

 

 

Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Ο ταραμάς θα πρέπει να γίνει αφράτη κρέμα άσπρη. (ανάλογα με τον ταραμά μπορεί να χρειαστεί παραπάνω λάδι. Ο ταραμάς σε κάθε βήμα θέλει καλό χτύπημα για να αφομοιωθούν όλα τα υλικά.

Όλα τα υλικά τα έχουμε αγοράσει από εδώ 

 

Γιώργος Λέκκας,Greekpress.gr

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας:Τι μας κάνει ακάθαρτους

Τίποτα απ' αυτά που μπαίνουν μέσα μας από το στόμα μας δεν μπορούν να μας κάνουν ακάθαρτους. Μας κάνουν ακάθαρτους...

Close