Ταραμοσαλάτα με πατάτες και άνηθο

Ο chef Γιώργος Λέκκας, μας μαγειρεύει μια υπέροχη συνταγή για τη νηστεία

Υλικά

7 πατάτες βρασμένες
1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ταραμά
1 κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλ.τσαγ σπορέλαιο
3 κουταλιές της σούπας νερό
1 κ.σ μαγιονέζα (προαιρετικά λόγω νηστείας)
4 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
3 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

Δείτε προτάσεις για νηστίσιμα  εδώ

 

Διαδικασία

Σε μπλέντερ χτυπάμε της πατάτες κομμένες, το κρεμμύδι με 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, μέχρι να γίνει κρέμα.

Ρίχνουμε τον ταραμά και το χτυπάμε για 2 λεπτά.

Συνεχίζουμε το χτύπημα (όχι πολύ γρήγορα) ώστε να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα. Καθώς συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνουμε εναλλάξ σιγά σιγά σε ροή κλωστής το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το νερό.

Στο τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, την μαγιονέζα.

 

 

Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Ο ταραμάς θα πρέπει να γίνει αφράτη κρέμα άσπρη. (ανάλογα με τον ταραμά μπορεί να χρειαστεί παραπάνω λάδι. Ο ταραμάς σε κάθε βήμα θέλει καλό χτύπημα για να αφομοιωθούν όλα τα υλικά.

Όλα τα υλικά τα έχουμε αγοράσει από εδώ 

 

Γιώργος Λέκκας,Greekpress.gr

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ο καφές μας προστατεύει από τον καρκίνο του εντέρου
Kαφεΐνη: Τι σχέση έχει με την κατάθλιψη;

Οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε τη μέρα μας και δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας χωρίς...

Close