Ταραμοσαλάτα με πατάτες και άνηθο

Ο chef Γιώργος Λέκκας, μας μαγειρεύει μια υπέροχη συνταγή για τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου.

Υλικά

7 πατάτες βρασμένες
1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ταραμά
1 κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλ.τσαγ σπορέλαιο
3 κουταλιές της σούπας νερό
1 κ.σ μαγιονέζα (προαιρετικά)
4 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
3 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

Διαδικασία

Σε μπλέντερ χτυπάμε της πατάτες κομμένες, το κρεμμύδι με 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, μέχρι να γίνει κρέμα.

Ρίχνουμε τον ταραμά και το χτυπάμε για 2 λεπτά.

Συνεχίζουμε το χτύπημα (όχι πολύ γρήγορα) ώστε να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα. Καθώς συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνουμε εναλλάξ σιγά σιγά σε ροή κλωστής το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το νερό.

Στο τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, την μαγιονέζα.

Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Ο ταραμάς θα πρέπει να γίνει αφράτη κρέμα άσπρη. (ανάλογα με τον ταραμά μπορεί να χρειαστεί παραπάνω λάδι. Ο ταραμάς σε κάθε βήμα θέλει καλό χτύπημα για να αφομοιωθούν όλα τα υλικά.

Γιώργος Λέκκας,Greekpress.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
diafora-22
Είπε Γέρων: «Παχεία γαστήρ λεπτόν ου τίκτει νόον»

«Ο πόνος απαλύνει την καρδιά και την κάνει δεκτική των λόγων του Θεού, ενώ πρώτα είναι σκληρή, δεν δέχεται». γ....

Close