Ο chef Γιώργος Λέκκας, μας μαγειρεύει μια υπέροχη συνταγή
Χταπόδι στην κατσαρόλα με κοφτό μακαρονάκι από τον Γιώργο Λέκκα
Μερίδες 8
Χρ. Πρ 20΄
Χρ. Μαγειρ. 30΄
Υλικά
3 μικρά χταπόδια βρασμένα και χοντροκομμένα
1 φλ. Ελαιόλαδο
1 φλ. κρασί λευκό
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
3 καρότα κομμένα σε κυβάκια
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μυρόνια ψιλοκομμένα
300 γρ κοφτό μακαρονάκι
1 κιλό ντομάτες πολτοποιημένες
2 κουταλιές σούπας πελτές ντομάτας
½ κ.γλκ κύμινο
2 κ.σ ξύδι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
χυμός από 3 λεμόνια
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα χταπόδια, τις πατάτες, τα καρότα, τα κρεμμυδάκια και αφήνουμε για 2΄. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε την αλεσμένη ντομάτα, το πελτέ και αφήνουμε για 7΄. Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, ρίχνουμε νερό να σκεπάσει το φαγητό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15΄. Τέλος ρίχνουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, τα μυρόνια, το ξίδι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι. Συμπληρώνουμε νερό ζεστό ώστε να έχει το φαγητό ζουμί. όταν είναι έτοιμο κατεβάζουμε και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε ζεστό.
Eπιμέλεια δημοσίευσης:Γιώτα Παμπάλου
Greekpress.gr
Τα σχόλια είναι κλειστά.