Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Ο chef Γιώργος Λέκκας, μας μαγειρεύει μια υπέροχη συνταγή

Χταπόδι στην κατσαρόλα με κοφτό μακαρονάκι από τον Γιώργο Λέκκα

Μερίδες 8

Χρ. Πρ 20΄
Χρ. Μαγειρ. 30΄

Απόρρητο: roula_manika

Υλικά

3 μικρά χταπόδια βρασμένα και χοντροκομμένα
1 φλ. Ελαιόλαδο
1 φλ. κρασί λευκό
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
3 καρότα κομμένα σε κυβάκια
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μυρόνια ψιλοκομμένα
300 γρ κοφτό μακαρονάκι
1 κιλό ντομάτες πολτοποιημένες
2 κουταλιές σούπας πελτές ντομάτας
½ κ.γλκ κύμινο
2 κ.σ ξύδι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
χυμός από 3 λεμόνια

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα χταπόδια, τις πατάτες, τα καρότα, τα κρεμμυδάκια και αφήνουμε για 2΄. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε την αλεσμένη ντομάτα, το πελτέ και αφήνουμε για 7΄. Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, ρίχνουμε νερό να σκεπάσει το φαγητό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15΄. Τέλος ρίχνουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, τα μυρόνια, το ξίδι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι. Συμπληρώνουμε νερό ζεστό ώστε να έχει το φαγητό ζουμί. όταν είναι έτοιμο κατεβάζουμε και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε ζεστό.

Eπιμέλεια δημοσίευσης:Γιώτα Παμπάλου

Greekpress.gr

https://twitter.com/chef_ge

http://pinterest.com/GiorgosLekkas/boards/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ωφελεί τον οργανισμό το νερό με άδειο στομάχι το πρωί;
Ζεστό νερό: Ξεκινήστε να πίνετε – Δείτε που κάνει καλό

Σίγουρα έχετε ακούσει πολλά για τα οφέλη που έχει για την υγεία η κατανάλωση ζεστού νερού με λεμόνι. Τι ισχύει...

Close