Πρεσβυωπία: Δείτε πώς σας προειδοποιεί και τι πρέπει να κάνετε

Το να διαγνωστούμε με πρεσβυωπία δεν σημαίνει ούτε ότι γεράσαμε ούτε ασφαλώς πως άλλαξε η ποιότητα ζωής μας. Αντιθέτως, το να κάνουμε πως δεν τη βλέπουμε, όταν… δεν βλέπουμε σε απόσταση λίγων εκατοστών, αυτό επηρεάζει την ποιότητα στη ζωή μας.

Πρεσβυωπία ονομάζεται η δυσκολία ευκρινούς εστίασης σε κοντινά αντικείμενα, όταν, για παράδειγμα, διαβάζουμε μια εφημερίδα. Πρόκειται για μια απολύτως φυσιολογική εξέλιξη του οπτικού συστήματος.

Όλοι οι άνθρωποι μετά τα 40 τους χρόνια παρουσιάζουν αυτήν την εκφύλιση. Στην πρεσβυωπία έχουμε απώλεια της ελαστικότητας του κρυσταλλοειδούς φακού και αύξηση του μεγέθους του. Αυτό, σε συνδυασμό με τη μείωση της λειτουργικότητας του ακτινωτού μυός (που ελέγχει τη σφαιρικότητα του φακού-επίπεδος όταν εστιάζουμε μακριά, κυρτός όταν βλέπουμε ενδιάμεσα και κοντά), μας καθιστά ανίκανους να εστιάζουμε κατ’ αρχάς σε κοντινή απόσταση και αργότερα -σε μικρότερο βαθμό- και σε μακρινή. Επί της ουσίας χάνουμε την πολυεστιακότητα που έχουμε μέχρι την ηλικία των 40 ετών.

Διαβάστε για τα συμπτώματα στο govastileto.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Αμφίεση: Δεν είναι τόσο απλό όσο το νομίζετε, αλλά τόσο σοβαρό όσο δεν το φαντάζεσθε

Αγαπητοί Χριστιανοί. Ορισμένοι έχουν την γνώμη ότι το θέμα της αμφιέσεως (του ντυσίματος), είναι ασήμαντο από πλευράς ορθής Χριστιανικής συμπεριφοράς

Close