Νηστεία και χοληστερίνη: Τι να κάνετε μετά τη Σαρακοστή

Η νηστεία αποτελεί μια περίοδο όπου στην πραγματικότητα οι πηγές χοληστερίνης και λιπαρών στη διατροφή μας σχεδόν εκμηδενίζονται.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, κατά τη νηστεία δεν τρώμε κρέας και αλλαντικά, τυριά και γλυκά που περιέχουν βούτυρο και κρέμες γάλακτος κ.α.

Αντίθετα καταναλώνονται τρόφιμα που μας δίνουν καλής ποιότητας μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, που συμβάλουν στη μείωση της ολικής και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης.

Τέτοια είναι το ελαιόλαδο και τα λοιπά σπορέλαια, μαργαρίνες (αντί για βούτυρο), οι ξηροί καρποί όπως τα καρύδια και το σουσάμι. Παράλληλα, η αυξημένη κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, οσπρίων, λαδερών, ξηρών καρπών και προϊόντων ολικής αλέσεως, παρέχει στον οργανισμό αυξημένο ποσό φυτικών ινών, με σημαντική υποχοληστερολαιμική δράση.

Τέλος, όπως παραπάνω αναφέρθηκε το βούτυρο δίνει τη θέση του σε φυτικές τροφές όπως το ελαιόλαδο και οι μαργαρίνες. Υπάρχουν μάλιστα λειτουργικές μαργαρίνες, που είναι νηστίσιμες, και μας προμηθεύουν σημαντικά συστατικά με δράση κατά της χοληστερόλης όπως οι φυτικές στανόλες.

Αν λοιπόν θέλετε να ρίξετε τη χοληστερίνη σας, δεν έχετε παρά… να νηστέψετε. Και για μετά τη νηστεία, ακολουθείστε τις διατροφικές της διδαχές, εμπλουτισμένες με κοτόπουλο και πουλερικά, άφθονο ψάρι και χαμηλά σε λιπαρά τυριά.

neadiatrofis.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ο Άγιος Γεώργιος γλιτώνει την κόρη του βασιλιά από τον δράκοντα
Ο Άγιος Γεώργιος γλιτώνει την κόρη του βασιλιά από τον δράκοντα

Στην Ανατολική επαρχία της Αττάλειας και στην πόλη Αλαγία βασίλευε κάποιος Σέλβιος που ήταν πολύ Χριστιανομάχος. Είχε βασανίσει πολλούς Χριστιανούς...

Close