Ο Πάπας έφτασε να επικροτήσει και την Συμφωνία των Πρεσπών… Ο ρόλος του και στον χριστιανισμό

Με άκρως επιφυλακτικότητα ως αρνητικότητα αντιμετώπισαν οι Έλληνες στα sosial media την έλευση του Πάπα στην Ελλάδα.
Πολλοί εξ αυτών βασιζόμενοι στα λεγόμενα του Πατροκοσμά δεν είδαν με καλό μάτι την επίσκεψη του Ποντίφικα στην Αθήνα και τις πολιτικές παρεμβάσεις που έκανε και προκάλεσε εύλογα ερωτηματικά ότι… ακολουθεί τα βήματα του Απόστολου Παύλου και του Απόστολου Βαρνάβα και κάπως έτσι τον υποδέχτηκαν και στην Αθήνα!

«Οι προκλήσεις απαιτούν να συνεργαστούμε συγκεκριμένα και ενεργά. Η διεθνής κοινότητα το χρειάζεται για να διανοίξει δρόμους ειρήνης μέσω μιας πολυμέρειας που δε θα ασφυκτιά από υπερβολικές εθνικιστικές διεκδικήσεις. Η πολιτική το χρειάζεται να για να θέσει τις κοινές ανάγκες πάνω από τα ιδιωτικά συμφέροντα», τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την χθεσινή ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Μπορεί να φαίνεται μιαν ουτοπία, ένα ταξίδι δίχως ελπίδα σε μια ταραγμένη θάλασσα, μια μακρά και άπιαστη Οδύσσεια. Ωστόσο, τούτο το ταξίδι σε μια θαλασσοταραχή, όπως διδάσκει το μεγάλο ομηρικό έπος, συχνά είναι ο μόνος τρόπος και η μόνη οδός», προσέθεσε ο ίδιος.

«Από αυτήν την άποψη, θα ήθελα να ανανεώσω την εκτίμησή μου για τη δύσκολη διαδρομή που οδήγησε στη Συμφωνία των Πρεσπών που υπογράφηκε μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», κατέληξε ο θρησκευτικός ηγέτης.

Ο «εθνικισμός» και τα «ιδιωτικά συμφέροντα». Ο Ποντίφικας διατράνωσε την ανάγκη να σωπάσουν οι κορόνες του εθνικισμού και να κλείσουν τα αδηφάγα στόματα των ιδιωτικών συμφερόντων που τρέφονται από τον διχασμό των λαών.

Όπως διαβάζουμε και στο ieidiseis.gr, εξέθεσε όσους νεοφιλελεύθερους ταΐζουν τον εθνικισμό και τα εν λόγω ιδιωτικά συμφέροντα, μα και πολιτικούς που δηλώνουν θεματοφύλακες αρχών και αξιών που ανήκουν τον ιδεολογικό αντίποδα των παραπάνω. Λόγου χάριν, πολιτικούς που, μολονότι δηλώνουν σοσιαλιστές και δη οπαδοί του Ανδρέα Παπανδρέου, τάσσονται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Του Ανδρέα Παπανδρέου, που ήταν θιασώτης του διεθνισμού.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε, λοιπόν, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «είναι ο μόνος τρόπος και η μόνη οδός». Μια συμφωνία που επετεύχθη χάρις στον Αλέξη Τσίπρα. Το 2019, δε, ο 266ος Πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ξεχώρισε τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας ανάμεσα στους Ευρωπαίους ηγέτες, δηλώνοντας για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το εξής:

«Μίλησα κάποτε σ’ έναν πολιτικό, έναν άνθρωπο τον οποίον σέβομαι και θα πω το όνομά του: Αλέξης Τσίπρας. Και μιλώντας γι’ αυτό (σ.σ. για τους μετανάστες) και για τις συμφωνίες να μην τους επιτραπεί η είσοδος, μου εξήγησε τις δυσκολίες, όμως, στο τέλος μου μίλησε από καρδιάς και είπε αυτήν τη φράση: ”Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από τις συμφωνίες”. Η φράση αυτή αξίζει το Βραβείο Νόμπελ».

Θερμή υποδοχή από τους πρόσφυγες στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ
Αποδοχή γεμάτη αγάπη επεφύλασσαν οι πρόσφυγες στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ στον πάπα Φραγκίσκο, φωνάζοντάς του «σε αγαπάμε» και «καλωσόρισες».

Άλλοι του φιλούσαν το χέρι του με σεβασμό, με τον Ποντίφικα να χαιρετά στοργικά όλα τα παιδιά. Μάλιστα, σε μία συγκινητική στιγμή ένα παιδάκι έπεσε στην αγκαλιά του.

Τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας συνοδεύει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Ο Άγιος Νικόλαος σώζει 300 αθώους Κοζανίτες το 1944

O άγιος Nικόλαος, αγαπητοί μου Xριστιανοί, ο επίσκοπος Mύρων της Λυκίας του οποίου την επέτειο μνήμη εορτάζουμε, είναι ένας από...

Close