Τόσο κοντά στον στόχο τους, με τα σατιρικά και αμφιλεγόμενα σκιτσάκια τους

 

Ενώ ο κόσμος δεν έχει ακόμη συνέλθει από το σοκ της φωτογραφίας του νεκρού 3χρονου πρόσφυγα, το νέο τεύχος του Charlie Hebdo κυκλοφορεί με δυο σκίτσα για τον τραγικό πνιγμό του Αϊλάν Κουρτνίπου ξεβράστηκε στην παραλία του Μπόντουμ, λίγες ώρες μετά την αρχή του ταξιδιού του από την Τουρκία με προορισμό την Κω.

Οκτώ μήνες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo που στοίχισε τη ζωή 12 ανθρώπων, το περιοδικό συνεχίζει να δημιουργεί και να δημοσιεύει σατιρικά και αμφιλεγόμενα σκίτσα, όπως αυτό του μικρού Αϊλάν που τον απεικονίζει ξαπλωμένο στην παραλία και δίπλα του να βρίσκεται μια πινακίδα από γνωστή αλυσίδα γρήγορου φαγητού στη Γαλλία.

Το σήμα κατατεθέν της αλυσίδας, ο κλόουν, προσφέρει “2 παιδικά μενού στην τιμή του ενός” και συνοδεύεται από την επιγραφή “Τόσο κοντά στον στόχο του”.

Τόσο κοντά στον στόχο τους, με τα σατιρικά και αμφιλεγόμενα σκιτσάκια τους

Στο άλλο σκίτσο που κυκλοφορεί στο περιοδικό έχει τίτλο “Η απόδειξη ότι η Ευρώπη είναι Χριστιανική” και δείχνει τα πόδια ενός μικρού παιδιού που πνίγεται στην θάλασσα, ενώ δίπλα του ο Ιησούς περπατάει πάνω στο νερό, ενώ η λεζάντα που το συνοδεύει αναφέρει “Οι Χριστιανοί περπατούν πάνω στο νερό… Οι Μουσουλμάνοι όχι”.

Τόσο κοντά στον στόχο τους, με τα σατιρικά και αμφιλεγόμενα σκιτσάκια τους

Και εδώ τίθεται το ερώτημα..
Πόσο πιο εμετικά ρατσιστής μπορεί να γίνει κάνεις;;
Τα σχόλια δικά σας..

©Απόστολος Τάσσης

Επιμέλεια θέματος: Γιώτα Παμπάλου

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ένα αληθινό γεγονός.ένα θαύμα ζωής!
Ένα αληθινό γεγονός, ένα θαύμα ζωής

  Ένα αληθινό γεγονός, ένα θαύμα ζωής!

Close