Άγ.Δημήτριος : Παράταση για το προσκύνημα του Τιμίου Σταυρού και του Άρραφου Χιτώνος του Ιησού

Ι.Ναός Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης:

Τμήμα του Άρραφου Χιτώνος και του Τιμίου Ξύλου Του Χριστού επρόκειτο να παραμείνουν για προσκύνημα στο Ναό του Αγίου Δημητρίου μέχρι την Κυριακή 21 Απριλίου, όμως έχει αναρτηθεί στον Ιερό Ναό  ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, το ιερό προσκύνημα θα παραμείνει μέχρι  την Τετάρτη 24 Απριλίου και θα αναχωρήσει αμέσως μετά την απογευματινή προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Η παράταση για το προσκύνημα του Τιμίου Σταυρού και του Άρραφου Χιτώνος του Ιησού , δόθηκε καθώς υπάρχει μεγάλη κοσμοσυρροή από τους πιστούς καθημερινά από τις 14 Απριλίου.

 

 

 

Τα δύο ιερά κειμήλια φυλάσσονται μαζί σε λειψανοθήκη στη Μονή Παντοκράτορος και αποφασίστηκε να έρθουν στον ναό του Αγίου Δημητρίου, κατόπιν αιτήματος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης προς την ιστορική Μονή. Η λειψανοθήκη με τα κειμήλια βρίσκεται στη Μονή Παντοκράτορος, όπως μαθαίνουμε από τις εκκλησιαστικές πηγές και σύμφωνα με την παράδοση, από το 1363μ.χ, από τα εγκαίνιά της Μονής, τα οποία τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Κάλλιστος Α’.

Τα ιερά κειμήλια εδόθησαν τότε ως δώρο προς τη Μονή από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Ανδρόνικο Β’.

Γιώτα Παμπάλου για την Greekpress.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Ορθόδοξος Συναξαριστής 11-7, Καλημέρα
Συναξάρι 21 Απριλίου, Άγιος Ιανουάριος επίσκοπος Νεάπολης

Ο Άγιος Ιανουάριος ήταν επίσκοπος στη Νεάπολη της Ιταλίας, στα χρόνια του Διοκλητιανού (284-304) και όταν έπαρχος στην περιοχή αυτή...

Close