Tραγανά μπουρέκια με τυρί και γιαούρτι από τον Γ.Λέκκα

Tραγανά μπουρέκια με τυρί και γιαούρτι

16 πιτάκια

Χρ. πρ: 15 λεπτά
Χρ. μαγειρέματος: 20 λεπτά

Υλικά

2 φλ. φέτα τριμμένη
6 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
16 φύλλα κρούστας αποψυγμένα
1 φλ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
αλάτι
ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι για το γαρνίρισμα

Διαδικασία
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το τυρί, το γιαούρτι και τα αυγά μέχρι να γίνει λείο. Διπλώστε το ένα φύλλο κρούστας στο μισό. Αλείφετε ελαφρά με λιωμένο βούτυρο. Γεμίστε κατά μήκος με το μείγμα φέτα και διπλώστε σε σχήμα σφιχτό κύλινδρο. αλείφετε ελαφρά με λιωμένο βούτυρο. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Τοποθετήστε σε ένα τα τψί στρωμένο με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με αλάτι και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να τραγανίσουν. Σερβίρουμε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Γ.Λέκκας,Greekpress.gr

email:lekkas.ge@yahoo.gr

http://lekkas-giorgos.blogspot.gr/

https://www.facebook.com/giorgos.lekkas.chef

https://twitter.com/chef_ge

http://pinterest.com/GiorgosLekkas/boards/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Αγωνία για την εκλογή πέντε Μητροπολιτών

Όσοι έχουν βλέψεις για τον θρόνο της Αρχιεπισκοπής

Close