Αγιορείτης Γέροντας για μάσκα: Εκκλησία είναι εδώ ή υπόνομος;

Από αφήγηση προσκυνητού, πριν λίγες ημέρες, στο Άγιον Όρος
Ρώτησε ένας Επίτροπος κάποιον Αγιορείτη Γέροντα:

-Πάτερ γιατί δεν φοράτε εσείς μάσκα στην Εκκλησία;

Εμείς στην Εκκλησία μας στην Αθήνα τους βγάζουμε έξω όποιος δεν την φορά.

-Και γιατί να φορέσω; Εκκλησία είναι εδώ ή υπόνομος;

Απόρρητο: roula_manika


Τι λέγει ο Αρχιερεύς στον Εγκαινισμό των Ιερών Ναών; «Κατάστησον αυτόν λιμένα χειμαζομένων, ιατρείον παθών, καταφυγήν ασθενών, δαιμόνων φυγαδευτήριον»(Ακολουθία Εγκαινίων σελ.49,εκδ.Απ.Διακονία)

Επίσης και σε ένα τροπάρι γράφει για τον Ναό πως πλέον:

«Βλυσταίνει ρείθρα χάριτος,θαυμάτων βρύει τα νάματα και δωρείται ιάματα» (βλ.αυτόθι Σελ.32)

Αν μάθουμε να υποκύπτουμε τώρα στα εύκολα τι θα κάνουμε στα δύσκολα;
Η παρούσα κατάσταση είναι μία άσκηση ετοιμότητας για το σφράγισμα που έρχεται και που δυστυχώς ή ευτυχώς εκπλησσόμαστε βλέποντας τώρα πολλές φίρμες Ορθοδόξων Κληρικών, Μονών και πιστών που έτρεχε η ευλάβεια από τα μπατζάκια τους όχι μόνον να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα αλλά και να γίνονται Βασιλικότεροι του Βασιλέως.

Μου λέει ο λογισμός μου πως όταν θα έρθει το σφράγισμα θα απαιτήσουν με άποψη να το βάλουν όχι μόνο στο χέρι ή στο μέτωπο αλλά και στα πόδια και στα αυτιά τους για να αποδείξουν τους νομοταγείς στον βασιλιά του κόσμου τούτου.

Αλλά για να σου κάνω και σε εσένα Επίτροπε ένα ξεσκόνισμα:

Διώχνετε τους Βαπτισμένους Χριστιανούς από τις Εκκλησίες που δεν φορούνε μάσκα; Και αν θέλουν να κοινωνήσουν ποιος έχει δικαίωμα να τους απαγορεύσει; «Τον ερχόμενον προς με ου μη εκβάλω έξωλέγει ο Κύριός μας. » (Ιωάνν στ΄-37)Εσύ κύριε επίτροπε που κάμεις τον Γορίλα του Ναού, και οι Ιερείς που σε βάζουνε ,θε’να δώσετε απολογία στον Χριστόν αν αύριο κάποιος διωγμένος από σου σκανδαλιστεί και φύγει από την μάνδρα του Κυρίου και ίσως μετά πεθάνει ακοινώνητος.

Και άραγε αυτοί που κοινωνούν και βάζουν μετά πάλι την μάσκα δεν κολλά η Θεία Κοινωνία από τα χείλη τους στην μάσκα; Και τί την κάνουν μετά, την πετάνε στα σκουπίδια της τουαλέτας;

Μάλλον εσύ θα πρέπει να βγείς από την Εκκλησία και να πας να το εξομολογηθείς αμέσως το αμάρτημά σου σε έναν καλό Πνευματικό.
Τα ύστερα του κόσμου. Υπεραγία Θεοτόκε φώτισον ημάς!

Μάλλον πρέπει να φορέσουμε στο Εικόνισμα της Παναγίας μάσκα για να μην την μολύνουμε με την μαγαρισιά της απιστίας και του θράσους μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Δήλωση Μόσιαλου: “Tα πραγματικά κρούσματα μπορεί να είναι περισσότερα!”

Κορονοϊός: Τι έγραψε ο Ηλίας Μόσιαλος για τον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων Τριψήφιος αριθμός (152) κρουσμάτων και σήμερα. 17 διασωληνωμένοι στις...

Close