Πατρών Χρυσόστομος : Να μην λιποψυχείτε και να δειλιάζετε

Με ιερά κατάνυξη εορτάσθη στην Πάτρα η ιερά μνήμη του Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού, με επίκεντρο των εορτασμών τον Ενοριακό Ναό του Αγίου στην πόλη των Πατρών.
Στον Εσπερινό της εορτής εχοροστάτησε και ωμίλησε όπως επίσης και στον μεθέορτο Εσπερινό μετά το πέρας του οποίου εψάλη η ιερά παράκληση και εγκώμια του Αγίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος όλα τα έτη της ιερατικής του διακονίας, υπηρέτησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, προσφέροντας μεγάλο έργο πνευματικό και κοινωνικό προς δόξαν Θεού και σωτηρία των ανθρώπων της μικράς μεν, αλλά με ανθρώπους τους οποίους διακατέχει ζήλος θερμουργός για την Ορθόδοξη πίστη μας, Ενορίας.

Ανήμερα της εορτής ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και εκήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος απηύθυνε λόγο διδακτικό και παρακλητικό προς την πληθύν των ευσεβών Χριστιανών, οι οποίοι συμμετείχαν προσευχητικά από το σπίτι τους στη Θεία Λειτουργία, μέσω του τηλεοπτικού διαύλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών «ΛΥΧΝΟΣ» και του ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεώς μας.

Ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στα στοιχεία της ζωής των Αγίων, βάσει της διδασκαλίας του Αγίου Συμεών του νέου Θεολόγου Άγιοι είναι: « οι όλον τον Χριστόν εν εαυτοίς ολοτελώς κτησάμενοι έργω και πείρα και αισθήσει και γνώσει και θεωρία…»..

Τελειώνοντας ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνομε ένεκα της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων και κατέληξε με τον παρακλητικό λόγο του αγίου Νεκταρίου: «Ο Κύριος ενισχύει όλους όσοι υπομένουν τις δοκιμασίες και τις θλίψεις για το όνομά Του και την αγάπη Του. Μη λιποψυχήτε, λοιπόν και μη δειλιάζετε…Η υπερβολική θλίψη είναι έργο του πειρασμού… Μία είναι η αληθινή θλίψη. Αυτή που προέρχεται όταν γνωρίσωμε το άθλιο βάθος της ψυχής μας…» και εκάλεσε σε προσευχή και σε μετάνοια τους ανθρώπους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ.Αναστάσιος, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Αλβανίας Αναστάσιος: Μη φοβού, μόνο πίστευε

Με τα λόγια «μη φοβού, μόνο πίστευε»

Close